skip to Main Content

Aanleg autosnelweg Puerto Rico-Mogán stilgelegd op Gran Canaria

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GRAN CANARIA – (Hans Camps) De werkzaamheden voor de verlenging van de autosnelweg GC1 – het tracé Puerto Rico-Mogán,  zijn stilgelegd in het gedeelte van de Barranco de Taurito; o.a. omdat de bouwbedrijven niet beschikken over een ruimte voor en,  nog minder van een erkende stortplaats voor de opslag van puin (500.000 m³  aarde die afgegraven moet worden voor de twee geplande  op- en afritten in het gebied).

Dit heeft de voorzitter aangegeven van de Asociación de Profesionales, Empresarios y Propietarios (Apep) (Werkgeversvereniging van Mogán), Carmelo Suárez, nadat deze gesproken heeft met enkele vertegenwoordigers van de werkzaamheden.

De werkgeversvoorzitter heeft bevestigd, dat de ondernemers in de gemeente, vooral de eigenaren van appartementencomplexen en hoteliers, zich bezorgd tonen “want dit, wat onder verantwoordelijkheid valt van het Ministerie van Openbare werken, van de Canarische Regering, veronderstelt een aanzienlijke vertraging te zijn in de oplevering van de bouw.”

Suárez laat weten, dat dit niet het enige struikelblok is, want de aanlegwerkzaamheden voor de autosnelweg zijn ook stilgelegd in de Barranco van Mogán, vanwege  het ontbreken aan medewerking van de departementen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend