skip to Main Content

Gaat AENA toch voldoen aan de eisen van Ryanair in El Altet

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Redactie) Al maanden zijn er problemen tussen de Spaanse luchtvaartdienst AENA en de Ierse low cost vliegmaatschappij Ryanair wat betreft het wel of niet gebruik maken van de loopbruggen op het nieuwe El Altet vliegveld bij Alicante. AENA wil dat iedereen gebruik maakt van deze loopbruggen terwijl Ryanair dit overbodig, te duur en veel te tijdrovend vind. Ryanair heeft al gedreigd tientallen vluchten en lijndiensten van het Alicante vliegveld weg te halen indien AENA volhoudt aan de in hun ogen belachelijke eisen. Nu heeft AENA besloten toch maar tests te gaan uitvoeren met het lopen naar de vliegtuigen zonder gebruik te maken van de loopbruggen. Hiermee wil de Spaanse luchtvaartdienst kijken of het wellicht toch mogelijk zal zijn in de toekomst om zonder loopbruggen de vliegtuigen te legen en te vullen met passagiers.

Volgens AENA kunnen van de 16 vliegtuigparkeerplaatsen nabij de terminals slechts 2 eventueel gebruikt worden zonder gebruik te maken van de loopbruggen. De andere 14 zijn bij voorhand al niet geschikt vanwege veiligheidsvoorschriften vanwege het geluid en de uitlaatgassen van de vliegtuigen. Aanstaande vrijdag 27 mei zullen er enkele tests worden uitgevoerd om te kijken of het een en ander haalbaar is in de toekomst.

Ondanks het feit dat een rechter in Elche al de Spaanse luchtvaartdienst in het gelijk heeft gesteld vanwege het verplicht stellen van de loopbruggen, wil Ryanair toch dat in ieder geval zij de optie hebben om te voet de vliegtuigen te legen en vullen met passagiers. Ryanair is het niet eens met de beslissing van AENA om vliegtuigmaatschappijen verplicht gebruik te laten maken van de loopbruggen en heeft al meerdere malen gedreigd hun vluchten drastisch te reduceren op het vliegveld van de Costa Blanca. Volgens Ryanair kost het teveel geld, neemt het teveel tijd in beslag en is het absoluut overbodig om gebruik te maken van loopbruggen. Ryanair vervoert jaarlijks zo’n 4 miljoen passagiers van en naar het El Altet vliegveld en een vertrek van de Ierse low cost vliegmaatschappij zou een groot economisch verlies zijn voor de net vernieuwde luchthaven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend