skip to Main Content

Gemeente Salou gaat eindelijk het oude bowlingcentrum afbreken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SALOU – (Redactie) Net voor de afgelopen gemeente verkiezingen van 22 mei werd bekend dat de nu inmiddels herkozen burgemeester Pere Granados eindelijk een contract heeft afgesloten met de eigenaren van het oude bowlingcentrum wat al jaren leeg staat en zich bevind bij binnenkomst van de populaire badplaats. La Bolera bevindt zich aan de linkerkant als je de stad binnen komt rijden en heeft al geruime tijd, meer dan 15 jaar, geen functie meer waardoor het gebouw in verval raakte.

La Bolera was en is geen mooi gezicht bij binnenkomst van een moderne badplaats als Salou en dat vindt ook de huidige gemeente en burgemeester. Al jaren probeert men tot een overeenkomst te komen om het lelijke en in verval geraakte gebouw te slopen maar de eigenaren, het bedrijf Gestdip SAU, heeft dit altijd geweigerd. Het gebouw bevindt zich pal aan de zijkant van de hoofdweg tussen Reus en Salou en aan de overkant van de Botanische tuin die de binnenkomst heeft verfraaid.

Het Bowling Center Salou verkreeg in 1979 een vergunning van de toenmalige gemeente Vila Seca-Salou maar na enkele jaren van activiteiten en trendsetter op het gebied van vrije tijdsbesteding aan de Costa Dorada, raakte de bowlingbaan uit de mode en raakte het gebouw uiteindelijk in verval. La Bolera stond al jaren op de agenda van de gemeente maar tot nu toe kwamen beide partijen nooit tot een overeenkomst, dit ondanks het feit dat de bowlingbaan niet meer in het nieuwe bestemmingsplan van de gemeente voorkwam.

Inmiddels is men al met de afbraak en sloop begonnen en zal er plaats gemaakt worden voor de nieuwe activiteiten voor het toekomstige plan Sector 04 met openbare gemeentelijke gebouwen zoals scholen en/of sportcentra.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend