skip to Main Content

Meer toeristen naar Spanje in april

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Volgens gegevens van toeristenorganisatie Frontur is het aantal buitenlandse toeristen dat Spanje bezocht in april gestegen met 20,9% tot 4,7 miljoen personen, de grootste stijging in 11 jaar tijd.

In de eerste 4 maanden van het jaar brachten 13,8 miljoen internationale toeristen een bezoek aan Spanje, 8,5% meer dan een jaar geleden en de grootste stijging in 11 jaar, aldus minister van Industrie, Handel en Toerisme, Miguel Sebastián.

‘Dit cijfer is veel hoger dan we hadden verwacht’, voegde hij toe tijdens de persconferentie. Wel moest Sebastián erbij vermelden dat de positieve cijfers voor april enigszins vertekend zijn door de aswolk van een jaar geleden, waardoor veel toeristen Spanje niet konden bereiken omdat hun vlucht was geannuleerd.

Wanneer april 2011 wordt vergeleken met maart 2010 (in die maanden viel Semana Santa) dan nog is het aantal toeristen gestegen met 11,3%.

Groot-Brittannië

De meeste toeristen (1,1 miljoen) kwamen uit Groot-Brittannië en dat aantal kwam overeen met 24% van het totaal aantal buitenlandse toeristen dat Spanje bezocht.

730.526 toeristen kwamen uit Duitsland (+15,6%). Uit Frankrijk kwamen 817.000 toeristen (+11,4%).  Uit de Noord-Europese landen kwamen maar liefst 72,5% meer toeristen dan een jaar geleden, terwijl qua aantal toeristen uit Ierland een verbetering werd geregistreerd van 54,4% en Nederland met 40,8%.

Seguridad Social

De minister liet eveneens weten dat niet enkel het aantal toeristen is toegenomen, maar ook de cijfers van de toeristische sector afkomstig van de Seguridad Social stegen met 2,1% tot 1,9 miljoen euro.

De meeste toeristen kwamen per vliegtuig (+28,4%). De aanvoer via de weg steeg met slechts 1,1%.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend