skip to Main Content
25 jaar Indiana Jones in Guadix, Granada

25 jaar Indiana Jones in Guadix, Granada

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GRANADA – Het dorp Guadix viert dit weekend dat het 25 jaar geleden is dat Steven Spielberg met Harrison Ford op bezoek was in de omgeving om scenes op te nemen voor de film “The last crusade”. Om dat te vieren zijn er speciale evenementen, acties en rondleidingen georganiseerd met als hoogtepunt het opnieuw naspelen van de belangrijkste scene die hier werd opgenomen.

Op 26 mei zullen tientallen acteurs en figuranten een van de belangrijkste in Guadix opgenomen scenes uit de film The last crusade naspelen. Het gaat om de markt scène die zich zogenaamd in Turkije afspeelt maar dus eigenlijk in Guadix werd opgenomen.

Vanaf deze vrijdag zijn er vele activiteiten waar liefhebbers van de Indiana Jones films zeker van zullen genieten. Zo zal er een concert plaatsvinden waarbij alle soundtracks van alle Indiana Jones films zal worden gespeeld. Ook is er een wedstrijd look-a-likes waarbij een jury zal bepalen wie met de Indiana Jones trofee naar huis mag gaan.

Overigens vinden er gedurende de rest van het jaar meerdere activiteiten plaats met films als onderwerp. Het is namelijk in Guadix dat er vele films, waaronder veel westerns, werden opgenomen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken