skip to Main Content
PP neemt motie van wantrouwen die Podemos wil zien niet echt serieus

PP neemt motie van wantrouwen die Podemos wil zien niet echt serieus

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De derde grote partij van Spanje Podemos heeft al eerder aangegeven een motie van wantrouwen te willen indienen tegen de in hun ogen door corruptie geplaagde regering bestaande uit de Partido Popular (PP). Vanaf het begin heeft premier Mariano Rajoy deze motie van wantrouwen niet echt serieus genomen en er altijd om gelachen. Dit tot grote ergernis van Podemos die daarin ziet dat de premier van Spanje de democratie niet echt serieus neemt. Er is nu een datum bekend gemaakt dat men deze motie zal gaan bespreken in het Parlement.

De voorzitter van het Spaanse Parlement, Ana Pastor (PP), heeft nu besloten tot dinsdag 13 juni te wachten voor het kamerdebat rondom deze motie van wantrouwen. Dat de PP deze motie niet serieus neemt blijkt wel uit het feit dat dinsdag de 13e in Spanje net zoiets is als vrijdag de 13e, een ongeluksdag dus. Daarnaast heeft premier Mariano Rajoy aangegeven dat hij bij deze discussie niet aanwezig zal zijn en het woord geeft aan Soraya Sáenz de Santamaría of de woordvoerder van de PP, de immer sarcastische Rafael Hernando.

Hieruit blijkt volgens Podemos wel dat de PP enige kritiek op het beleid van de regering niet serieus neemt en zelfs iets zo ernstigs als een motie van wantrouwen afdoet als iets onbelangrijks. Het vreemde is wel dat nu Pedro Sánchez opnieuw herkozen is tot de partijleider van de PSOE, de PP wel bang is voor een motie van wantrouwen die de socialisten eventueel kunnen inleveren. Blijkbaar neemt de PP de PSOE wel serieus maar Podemos dus niet. Podemos heeft overigens al aangegeven dat mocht de PSOE een motie van wantrouwen willen indienen, zij hun motie intrekken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken