skip to Main Content
Ryanair en Air Europa gaan samen vanuit Spanje vliegen naar de Verenigde Staten en Zuid Amerika

Ryanair en Air Europa gaan samen vanuit Spanje vliegen naar de Verenigde Staten en Zuid Amerika

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Ierse low cost vlieger Ryanair heeft een overeenkomst bereikt met het Spaanse Air Europa waarbij ze samen vluchten gaan aanbieden naar diverse bestemmingen in de Verenigde Staten en Zuid- en Latijns Amerikaanse landen. Klanten van Ryanair kunnen in de toekomst rechtstreeks vanaf de website vluchten boeken die gevlogen worden door Air Europa. Daarnaast worden de vliegtijden dusdanig op elkaar aangepast dat er combinaties gemaakt kunnen worden.

Ryanair heeft altijd al de wens gehad om goedkope vliegtickets te gaan aanbieden naar de Verenigde Staten en Zuid Amerikaanse landen maar de infrastructuur en vliegtuigen die de Ierse low cost vlieger heeft zijn daar simpelweg niet geschikt voor. Daarom was Ryanair al een tijd op zoek naar een geschikte partner die nu gevonden werd in Air Europa.

Madrid

Vanaf deze woensdag is het al mogelijk om vluchten te boeken direct vanaf de website van Ryanair maar het gaat daarbij nog slechts om de eerste fase waarbij er nog niet zo heel veel vluchten aangeboden worden. Het gaat altijd om vluchten die vertrekken vanaf het vliegveld Madrid Barajas maar vanaf alle Spaanse vliegvelden worden er combinaties aangeboden naar Madrid met Ryanair en dan verder naar de VS en Zuid Amerika met Air Europa.

Routes

Het gaat om 19 vliegroutes naar onder andere Argentinië, Brazilië, Cuba, Mexico en diverse vliegvelden in de Verenigde Staten. Ook Tel Aviv zit bij de mogelijkheden die met Air Europa bereikt gaan worden. Het gaat in alle gevallen om een driehoekssamenwerking tussen Ryanair (die voor elke geboekte vlucht vanaf de website een commissie ontvangt), Air Europa en Globalia.

Barcelona

Ryanair wil met deze samenwerking de strijd aangaan met het nieuwe Level, de goedkope maatschappij van de IAG groep en zuster van het Spaanse Iberia. Zij gaan tegen lage tarieven vanaf Barcelona-El Prat vluchten aanbieden naar diverse bestemmingen in de verenigde Staten en Zuid Amerika. In Barcelona komt daar deze zomer ook Norwegian bij die ongeveer dezelfde bestemmingen zal gaan aanvliegen als Level. Ryanair wil ook nog met Norwegian om de tafel gaan zitten om langeafstandsvluchten vanaf Barcelona-El Prat te kunnen aanbieden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken