skip to Main Content

Een dode en 27 gewonden bij explosie illegale vuurwerkfabriek in Galicië

Dode en gewonden bij vurrwerkexplosie Galicië

El Pais

PONTEVEDRA – Bij een grote explosie in een illegale vuurwerkfabriek in de Galicische gemeente Tui zijn woensdag 27 mensen gewond geraakt en is een persoon overleden. Onder de gewonden zijn ook 8 minderjarigen. Doof de ontploffing is in een grote omgeving rondom het magazijn veel schade.

UPDATE: een tweede lichaam van een overleden persoon is gevonden.

De ontploffing gebeurde woensdagmiddag rond 16.25 uur in het gehucht Paramos in de gemeente Tui, Pontevedra. De explosie was zo groot dat er niet alleen veel schade ontstond aan het magazijn, wat later bleek een illegale vuurwerk fabriek te zijn, maar ook in de wijde omgeving.

Volgens de autoriteiten is er tenminste een persoon om het leven gekomen toen het dak van een woning door de druk van de explosie naar beneden kwam. Er waren in die woning volgens getuigen drie mensen aanwezig maar het is niet bekend of er meer doden te betreuren zijn. Blijkbaar wordt nog gezocht naar drie vermiste personen.

De politie heeft een persoon aangehouden wat de eigenaar blijkt te zijn van de illegale vuurwerk fabriek.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken