Stijging van corona-besmettingen in Marina Baja regio na versoepelingen

Stijging van corona-besmettingen in Marina Baja regio na versoepelingen
Beeld: La Información

Stijging van corona-besmettingen in Marina Baja regio na versoepelingen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – In elf dagen tijd zijn er in het gezondheidsdisctrict waar ook Benidorm bij hoort 107 nieuwe coronavirus besmettingsgevallen bijgekomen nadat er meer versoepelingen zijn gekomen in Fase 1. We hebben het dan over het ‘departamento de salud Marina Baixa’ waar o.a. Benidorm, Vila Joiosa en l’Alfàs del Pi toebehoren en waar 185.316 mensen leven.

Toen deze regio op 11 mei in de-escalatiefase 1 belandde waren er 709 besmettingen maar slechts vijf dagen later steeg dit al met 58 gevallen en op 21 mei waren er 107 nieuwe besmettingen bijgekomen en zijn er op 21 mei 816 coronavirus besmettingen. 

In ongeveer twee weken tijd zijn er dus alleen in het Marina Baja district 107 nieuwe met het coronavirus besmette personen bijgekomen met pieken van 21 besmettingen in slechts enkele dagen tijd. De Marina Baja heeft nu 444,1 besmettingsgevallen per 100.000 inwoners.

Maar het gezondheidsdistrict Marina Baja is niet de enige regio waar meer besmettingen bij zijn gekomen of in ieder geval zijn geregistreerd. Dat gebeurde ook in het ‘departamento de Elda’ met 189.600 inwoners. Hier is het aantal besmettingsgevallen gestegen van 612 op 11 mei naar 654 gevallen vijf dagen later op 16 mei en op 21 mei naar 671 besmettingsgevallen, 59 meer dan 11 dagen geleden dus.

In de andere gezondheidsdistricten in de autonome regio Valencia die op 11 mei naar Fase 1 gingen is meer stabiliteit maar waren ook stijgingen te zien zoals in Alcoy waar 36 nieuwe gevallen bij zijn gekomen en waarbij dit steeg van 495 naar 529. In Orihuela steeg dit van 183 naar 194 (+21), in Torrevieja van 437 naar 484 (+47), in Dénia van 231 naar 249 (+18).

Buiten de provincie Alicante werden ook stijgende cijfers genoteerd zoals in Vinaros (castellón) waar dit steeg van 211 naar 229 (+21), in Gandía waar een stijging werd geregistreerd van 249 naar 262 gevallen (+13), Xativa-Ontinyent waar het steeg van 325 naar 251 (+26) en Requena met een stijging van 440 naar 460 (+20).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.