Gevaccineerde inwoners van Spanje kunnen zonder corona-test naar de Balearen reizen

Gevaccineerde inwoners van Spanje kunnen zonder corona-test naar de Balearen reizen
Beeld: Europa Press

Gevaccineerde inwoners van Spanje kunnen zonder corona-test naar de Balearen reizen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Sinds zondag mogen de inwoners van Spanje die gevaccineerd zijn met twee prikken of die één prik hebben gehad 15 dagen voordat de reis naar de Balearen eilanden begint, zonder een corona-test naar de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera reizen. Daarnaast mogen inwoners van Spaanse regio’s waar de corona-incidentie minder is dan 60 per 100.000 inwoners in de voorbije 14 dagen ook naar de Balearen reizen zonder PCR-testuitslag.

Goed nieuws voor alle inwoners van Spanje die gevaccineerd zijn en dus twee prikken hebben gehad. Deze mogen zonder een negatieve PCR-testuitslag naar de Balearen eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera reizen. De inwoners die slechts één prik hebben gehad 15 dagen voor aanvang van de reis mogen ook naar de Balearen reizen zonder een PCR-test.

Inwoners van autonome regio’s die een corona-incidentie hebben onder de 60 per 100.000 inwoners in de voorbije 14 dagen mogen ook zonder PCR-test naar de Balearen eilanden reizen. Op dit moment is dat alleen de Valencia regio (provincies Alicante, Valencia en Castellón).

Voor alle andere autonome in Spanje regio’s geldt dat de inwoners geen PCR-test meer hoeven te hebben maar de negatieve testuitslag van een antigeensneltest.

De Balearen eilanden hebben geen regionale lockdown maar stellen wel eisen aan alle bezoekers die de eilanden bezoeken. Zo vinden er controles plaats bij de vliegvelden en havens. Het is toegestaan om tussen de eilanden te reizen. Verder moet iedereen zich wel houden aan de avondklok die geldt tussen 00 en 6 uur.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.