menu: rubrieken, zoeken & meer

Gevaccineerde inwoners van Spanje kunnen zonder corona-test naar de Balearen reizen

Gevaccineerde inwoners van Spanje kunnen zonder corona-test naar de Balearen reizen
Beeld: Europa Press

Gevaccineerde inwoners van Spanje kunnen zonder corona-test naar de Balearen reizen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Sinds zondag mogen de inwoners van Spanje die gevaccineerd zijn met twee prikken of die één prik hebben gehad 15 dagen voordat de reis naar de Balearen eilanden begint, zonder een corona-test naar de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera reizen. Daarnaast mogen inwoners van Spaanse regio’s waar de corona-incidentie minder is dan 60 per 100.000 inwoners in de voorbije 14 dagen ook naar de Balearen reizen zonder PCR-testuitslag.

Goed nieuws voor alle inwoners van Spanje die gevaccineerd zijn en dus twee prikken hebben gehad. Deze mogen zonder een negatieve PCR-testuitslag naar de Balearen eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera reizen. De inwoners die slechts één prik hebben gehad 15 dagen voor aanvang van de reis mogen ook naar de Balearen reizen zonder een PCR-test.

Inwoners van autonome regio’s die een corona-incidentie hebben onder de 60 per 100.000 inwoners in de voorbije 14 dagen mogen ook zonder PCR-test naar de Balearen eilanden reizen. Op dit moment is dat alleen de Valencia regio (provincies Alicante, Valencia en Castellón).

Voor alle andere autonome in Spanje regio’s geldt dat de inwoners geen PCR-test meer hoeven te hebben maar de negatieve testuitslag van een antigeensneltest.

De Balearen eilanden hebben geen regionale lockdown maar stellen wel eisen aan alle bezoekers die de eilanden bezoeken. Zo vinden er controles plaats bij de vliegvelden en havens. Het is toegestaan om tussen de eilanden te reizen. Verder moet iedereen zich wel houden aan de avondklok die geldt tussen 00 en 6 uur.