skip to Main Content

Spaanse regering beslist of men doorgaat met de 110km regeling

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Op vrijdag zal de Spaanse regering beslissen of men doorgaat met het handhaven van de regeling omtrent de 110 kilometer per uur snelheid op de Spaanse snel- en autowegen. Sinds 7 maart van dit jaar werden de maximum snelheden op de Spaanse wegen van 120 naar 110 kilometer per uur verlaagd om zo het verbruik van de brandstof te bevorderen en minder geld uit te geven. Dit vanwege het feit dat sinds het begin van dit jaar de brandstofprijzen flink zijn gestegen, mede dankzij de crisis in landen als Tunesië, Egypte en met name Libië.

In principe werd de maximum snelheids verlagingen ingevoerd tot 30 juni van dit jaar en zou deze dus volgende week zaterdag eindigen. Gezien het feit dat het verlagen van de snelheden heeft geleid tot minder verkeersdoden en minder verkeersovertredingen, is het nog niet helemaal duidelijk of de snelheidsverlaging ook el op 30 juni zal stoppen. Er zijn immers 15,5% minder dodelijke verkeersslachtoffers gevallen tussen 7 maart en 20 juni (nog steeds 397 te veel) en de bekeuringen zijn maar liefst in dezelfde periode met 47% gedaald, goed nieuws voor de autorijders maar niet voor de Spaanse staat die daardoor miljoenen misloopt.

Volgens de Spaanse regering is er tussen 7 maart en 20 juni tenminste 200 miljoen euro bespaart op zowel brandstof uitgaven en bekeuringen. Daarnaast zijn de autorijders zich meer bewust geworden van de hoge brandstofprijzen en is men voorzichtiger gaan rijden. Daar waar in het begin van het verlagen van de maximale snelheden op de snel- en autowegen veel geklaagd werd, is het eigenlijk nu door iedereen geaccepteerd, al ziet niet iedereen een afname in brandstofuitgaven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend