skip to Main Content
Bekendste buikdanseres ter wereld is Sara en komt uit Spanje

Bekendste buikdanseres ter wereld is Sara en komt uit Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

sara1aVALENCIA – Raar maar waar, de bekendste en meest gerespecteerde buikdanseres ter wereld is niet zangeres Shakira of iemand uit Egypte of India maar de 33-jarige Spaanse Sara Guirado. Mede dankzij een YouTube video (zie onderaan) die inmiddels meer dan 42 miljoen keer bekeken is liggen de sjeiks, acteurs, sportlui en andere bekendheden aan haar voeten. Daarnaast heeft Sara zoveel fans dat ze dagelijks ontzettend veel fanmail krijgt uit de hele wereld.

Met haar 33 jaar is Sara bijna een ster te noemen, dat wil zeggen binnen de buikdans wereld dan in dit geval. Het is niet geheel ongewoon dat Sara de wereld rondreist om op treden voor een select publiek van rijke sjeiks, Hollywood acteurs of bekende sportmensen. Om maar een voorbeeld te noemen, acteur Sean Penn die helemaal gek van haar is en zelfs collega Leonardo Di Caprio zover heeft gekregen ook fan van Sara te worden. Ze heeft zelfs op een feest gedanst in Amerika waar ook Madonna en Justin Bieber aanwezig waren.

Hollywood lijkt aan Sara’s voeten te liggen en er zijn dan ook al plannen om een speelfilm te maken met haar in een of andere hoofdrol. Ondanks al die aandacht probeert de Spaanse Sara normaal te blijven en stevig in haar schoenen te blijven staan. Ook wil ze voorlopig nog niets weten van een vertrek uit Valencia om ergens anders op deze wereld te gaan wonen. Uiteraard geniet ze van alle aandacht en probeert ze zoveel mogelijk uit dit moment te halen maar ze laat zich nog niet gek maken, ondanks alle aandacht.

Sara raakte op jonge leeftijd al gefascineerd van Arabische muziek nadat haar opa tapes met deze muziek meenam van zijn reizen. Tot 18 jaar jong danste Sara echter nog niet veel en was ze gekker met kung-fu en handbal dan met dansen en laat staan de Arabische dans. Op een zekere dag echter zag ze enkele video’s met de zeer vrouwelijke bewegingen en bedacht ze dat zij dat ook wel kon. Ze begon danslessen te nemen bij Egyptische, Indiaanse en Argentijnse leraren om zo een ruim aanbod van dansbewegingen te beheren. Niet veel later richtte ze samen met drie vrienden een dansgezelschap op en trad ze op tijdens de Middellandse Zeespelen van 2004.

Het laatste jaar van haar studie bracht ze door in Nederland waar ze stage liep bij een internationaal bedrijf en even niet aan dansen dacht. Ze kreeg een baan aangeboden in Nederland maar wilde toch iets meer gaan doen met dansen en dus keerde ze terug naar Spanje waar ze begon met optredens op middeleeuwse markten, bruiloften, vrijgezellenfeesten en discotheken.

In 2011 huurde ze een ruimte in een verlaten kerk en richtte ze haar eigen dansschool Escuela de Danza Sara Guirado op waar ze meteen al meer dan 150 leerlingen mocht verwelkomen. Op de een of andere manier raakte ze in Brazilië terecht waar ze op een feest optrad waarna een tv-reclame volgde. Vanaf dat moment werd Sara bekender en werd ze uitgenodigd door sjeiks. Er werd een video geplaatst op YouTube waar Sara danst met zwaarden, iets wat ze vaker doet en sindsdien is deze video meer dan 42 miljoen keer bekeken en werd ze bekender en bekender en danst Sara vrolijk de wereld rond – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken