skip to Main Content
Mercadona gaat uitbreiden naar het buitenland

Mercadona gaat uitbreiden naar het buitenland

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

mercadona12aVALENCIA – De bekende Mercadona supermarktketen heeft bekend gemaakt dat ze binnenkort gaan uitbreiden naar het buitenland. Het eerste experiment zal buurland Portugal zijn waar Mercadona in 2019 vier supermarkten zal openen. Mercadona is op dit moment overal aanwezig in Spanje en heeft een marktaandeel van 23% en dus vond de president en eigenaar van de supermarktketen, Juan Roig, dat het tijd werd voor een buitenlands avontuur.

Mercadona speelt al langer met de gedachte om naar het buitenland te gaan uitbreiden. Zo wilde de uit Valencia afkomstige en nog steeds 100% zijnde supermarktketen in 2013 al uitbreiden naar Italië maar dat ging om de een of andere reden toen niet door. Het is nooit bekend gemaakt door Mercadona waarom eigenlijk niet. Portugal zal dus nu het tweede avontuur gaan worden.

Dat gekozen wordt voor buurland Portugal is niet zo vreemd aangezien de markt nagenoeg hetzelfde is als in Spanje en het land daarnaast makkelijk vanuit Spanje te bereiken is voor de levering van de typische Mercadona producten. Daarnaast is er in Portugal al een andere Spaanse supermarktketen aanwezig, te weten Día die nu al 634 winkels in het buurland heeft. Ook de warenhuisketen El Corte Ingles koos jaren geleden Portugal als eerste buitenlandse experiment om winkels te openen.

Mercadona wil nu in de eerste fase 25 miljoen euro gaan investeren in Portugal in de bouw van vier winkels, het is nog niet bekend gemaakt waar, en de creatie van 200 banen. De vier winkels zouden in 2019 open moeten gaan voor het publiek.

In Spanje heeft Mercadona nu 1.587 eigen supermarkten met 76.000 medewerkers en is de keten inmiddels aanwezig in alle deelstaten van het land waarbij het Baskenland de meest recente is waar Mercadona winkels opende. In 2015 zette mercadona maar liefst 20,8 miljard euro om en maakte het bedrijf 611 miljoen euro winst (sinds 2010 is dat bijna het dubbele geworden).

Voorlopig heeft Mercadona nog niets bekend gemaakt over een eventuele uitbreiding naar andere Europese landen zoals Frankrijk, Italië, Duitsland en wie weet ook wel België of Nederland. Maar wie weet, mocht Portugal een succes worden kan er nog van alles gebeuren en wordt de Mercadona ook een Nederlandse/Belgische buurtsupermarkt – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken