skip to Main Content
Nederlandse luxe rallyrijders nabij Sitges op de bon geslingerd voor te hard rijden

Nederlandse luxe rallyrijders nabij Sitges op de bon geslingerd voor te hard rijden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Agenten van de Catalaanse Mossos d’Esquadra verkeerspolitie hebben afgelopen vrijdag 29 Nederlandse deelnemers aan de Rally Streetgasm 2000 op de bon geslingerd voor te hard rijden. Het gaat hier om een rally met peperdure auto’s die in Amsterdam is begonnen en zal eindigen in Valencia. Het is de zesde keer dat dit evenement plaatsvindt waarbij de belangstelling van deelnemers blijkbaar steeds meer groeit. Het probleem is echter dat deze deelnemers zich niet altijd aan de wet weten te houden en veel te hard rijden met hun minimaal 400pk auto’s.

De verkeerscontrole werd uitgevoerd op de tolweg bij de tolpoort Vallcarca, de C-32 snelweg van Barcelona naar Sitges. Hier kwamen de rallywagens afgelopen vrijdag langs en konden ze meteen op de bon geslingerd worden voor te hard rijden. Het is niet helemaal bekend hoe hard ze reden maar op een snelweg waar maximaal 120 kilometer per uur gereden mag worden zullen de deelnemers van de Streetgasm 2000 zich met hun dure en potente auto’s zeker niet aan de snelheid hebben gehouden.

In dit geval hadden de deelnemers echter de pech dat er politiecontrole was waarop de Nederlanders stuk voor stuk gepakt konden worden. In totaal kregen 29 auto chauffeurs een bekeuring voor een te hoge snelheid en moesten deze bonnen ter plaatse betaald worden waarbij het ongetwijfeld om honderden euro’s gaat.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 19 reacties
 1. Als je 100.000,- of meer voor zo’n auto kunt betalen staat het toch wat kinderachtig als je huilie-huilie gaat doen als je een bekeuring van een paar honderd Euro krijgt!?

  1. Niemand heeft huilie huilie gedaan? Iedereen betaald ze boete netjes omdat ze zelf ook wel weten dat ze iets doen wat niet mag en je dan een boete kan krijgen.

 2. Snelheid is relatief. De snelheden van zulke auto’s is weliswaar hoger dan een gemiddeld tuffertje maar dat is het remvermogen en wegligging ook.

  Roekeloos rijgedrag is vele malen erger dan een overschreiding van de snelheidslimiet, welke veelal op overzichtelijke wegen niet meer van deze tijd is.

  Stap eens in een auto van het type dat deelneemt aan dit evenement en probeer dan te rijden volgens de wettelijk aangegeven maximum snelheid zonder deze te overschreden. Dit is schier onmogelijk omdat het gevoel dat je bijna stilstaat al snel overheerst.

  1. Iedereen kan op zijn kilometerteller kijken en/of zijn cruise control aanzetten, ongeacht het type auto. Daarnaast gelden de verkeersregels voor iedereen!

 3. 99% van deelnemers bestaat uit hard werkende ondernemers die na afrekenen van hun belasting centjes een extraatje over houden en daar van een leuke auto kopen veel van ons werken dubbel aantal uren in de week dan gemiddelde deel nemer.

  Op een gemiddelde vrijdag middag op de A2 worden 800 bekeuringen uit gedeelt daar hoor je niks over

  Ja klopt ik ben zelf maar liefst 6x aan gehouden op deze rally
  Papieren checken, blaze, en een glimlach van een agent die je auto geweldig vind

  Helaas word dit stuk erg negatief opgezet jammer ?

  1. Geacht lid,
   Ik lees niets negatiefs in dit bericht. Iedereen moet zich aan de wet houden ook de kapitalisten in onze samenleving. Leer van je fouten en zorg dat je een goed voorbeeld bent voor onze samenleving. Dan wordt je vast niet meer aangehouden.
   Ik vind je in dit bericht een beetje zielig overkomen. Je lijkt wel erg op de liberalen die ook altijd zo zeuren als ze iets fout gedaan hebben. Die ook constructies weten om ons belasting geld ergens anders te stallen. Niet meer doen.
   Succes met de rally en geniet een beetje van het mooie landschap.

  2. Of je nou een hardwerkende ondernemer bent of een hardwerkende werknemer bent .Allemaal dragen we onze belastingcentjes af Het fijt is gewoon hou je aan de regels praat eens met mensen die een dierbare hebben verloren door hardrijders.Ik gun het jullie van harte maar huur daan ergens ruimte waar je kunt racen.Ik wou dat ik dat ook kon 🙂

 4. Mijne heren, wij mogen dit niet en dat niet, wij zijn gewone burgers. Wie zijn zij dan wel ? Wil je harder rijden dan toegelaten, huur dan een circuit. Ik weet ook wel dat er een rallysport bestaat, maar die zijn onderworpen aan bepaalde veiligheidsregels. Wat ik echt wil zeggen is dat personen met GELD véél kunnen kopen, maar niet alles wat ze echt zouden willen. Mij in elk geval NIET.

 5. Hé Anoniem, vier taalfouten in uw reactie van 23.17 uur. Ja ik weet het, zeurpiet ben ik. Wil je er toch op wijzen. Denk er even over na. Misschien trekt u er lering uit.

  1. Moreno, of wie je ook bent, lees de kranten en amuseer je daar een beetje. Geef je aan om de teksten te controleren voor de druk.Laat ons gewone mensen eens een lettertje verkeerd schrijven.

 6. ah wij zijn bekrompen want die mannen hebben ervoor gewerkt
  weet je wie aan die races meedoen? denk het niet he anders zou je anders piepen
  tis te hopen dat u of een van de familie nooit onder de wielen terechtkomt van een van die mannen die zooooooooooo hard gewerkt hebben, tis al gebeurd in Belgie met een dode als gevolg maar ja volgens u is dat niet zo erg, allee vooruit op naar de volgende

 7. Wat een bekrompen reacties allemaal. Deze mannen werken keihard voor wat ze hebben bereikt en hebben passie voor auto’s! laat ze lekker een weekje fun hebben. ?

  1. Iedereen mag wat mij betreft graag een weekje fun hebben, maar ook zij hebben zich te houden aan de geldende verkeersregels ongeacht wie ze zijn.

 8. Hoe zijn ze u uberhaupt zo ver gekomen zonder gepakt te zijn in Nederland, Begie of Frankrijk?

 9. groot gelijk maar die mensen of die gekken zoals je ze wil noemen hebben zooooooooveel geld en ook nog sponsoren, wat kan hun die 100 of meer euro schelen maar als je hun speelgoedje afneemt is het een heel ander verhaal en als ik lees dat dit al de zesde keer is dat dit gebeurt…grijp dan in op een andere manier maar niet enkel en alleen met boetes en er zijn al ongelukken geweest oa in Belgie maar ook daar, boete zaak afgehandeld, een schande..

  1. Noel misschien moet je wat beter lezen…. het evenement (de streetgasm) word voor de 6 keer gehouden. 100 autos die meerijden en er is 1 ongeluk geweest waarbij geen andere auto betrokken was. Ik ken heel veel van deze mensen en dat je een keer harder rijd betekend niet dat je roekeloos rijd of andere in gevaar brengt.

 10. Zijn gewoon patsers met geen respect voor de geldende regels. Je zal er maar rijden met je gezin en een ongeluk krijgen.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken