Spanjaarden reizen deze zomer meer naar het buitenland voor vakantie

Spanjaarden reizen deze zomer meer naar het buitenland voor vakantie
Beeld: Freepik

Spanjaarden reizen deze zomer meer naar het buitenland voor vakantie

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens een onderzoek zal 46% van de Spanjaarden deze zomer naar het buitenland reizen voor een vakantie. Ondanks dit redelijk hoge percentage zegt toch het merendeel van de Spanjaarden dat een strandbestemming in eigen land favoriet is. In het ObservaTUR van het Observatorio Nacional del Turismo Emisor is echter meer informatie over de Spaanse vakantiegangers te lezen.

54% van de deelnemers aan het onderzoek heeft aangegeven dat ze reeds besloten heeft waar de vakantie deze zomer naartoe gaat. 46% van deze Spanjaarden zegt dat ze naar het buitenland op vakantie gaat, dat is 10% meer dan bij hetzelfde onderzoek in 2018. 63% zegt echter dat ze toch in Spanje blijft deze zomer en dan als voorkeur een van de strandbestemmingen.

28% van de deelnemers zegt dat ze deze zomer hun droomvakantie zal hebben terwijl 44% aangeeft dat ze dit jaar voor een compleet andere vakantie dan normaal zal gaan. Zes van de tien Spanjaarden zegt echter dat ze verwachten dat deze zomervakantie hetzelfde zal zijn dan andere jaren.

56% zegt dat ze tenminste zeven dagen op vakantie zal gaan en slechts 17% zegt dat dit meer dan 15 dagen zal zijn. Augustus is voor 39% van de Spaanse vakantiegangers de vakantiemaand terwijl 24% zegt dat dit juli is en 17% in september.

Het gemiddelde bedrag dat de Spaanse vakantieganger denkt uit te geven is 714 euro per persoon terwijl dat vorig jaar nog 719 euro was bij hetzelfde onderzoek. 49% van de deelnemers zegt dat ze een budget heeft van minder dan 1.000 euro per persoon terwijl slechts 10% zegt dat ze meer dan 2.000 euro zal uitgeven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.