skip to Main Content
Spanjaarden reizen deze zomer meer naar het buitenland voor vakantie
Freepik

Spanjaarden reizen deze zomer meer naar het buitenland voor vakantie

MADRID – Volgens een onderzoek zal 46% van de Spanjaarden deze zomer naar het buitenland reizen voor een vakantie. Ondanks dit redelijk hoge percentage zegt toch het merendeel van de Spanjaarden dat een strandbestemming in eigen land favoriet is. In het ObservaTUR van het Observatorio Nacional del Turismo Emisor is echter meer informatie over de Spaanse vakantiegangers te lezen.

54% van de deelnemers aan het onderzoek heeft aangegeven dat ze reeds besloten heeft waar de vakantie deze zomer naartoe gaat. 46% van deze Spanjaarden zegt dat ze naar het buitenland op vakantie gaat, dat is 10% meer dan bij hetzelfde onderzoek in 2018. 63% zegt echter dat ze toch in Spanje blijft deze zomer en dan als voorkeur een van de strandbestemmingen.

28% van de deelnemers zegt dat ze deze zomer hun droomvakantie zal hebben terwijl 44% aangeeft dat ze dit jaar voor een compleet andere vakantie dan normaal zal gaan. Zes van de tien Spanjaarden zegt echter dat ze verwachten dat deze zomervakantie hetzelfde zal zijn dan andere jaren.

56% zegt dat ze tenminste zeven dagen op vakantie zal gaan en slechts 17% zegt dat dit meer dan 15 dagen zal zijn. Augustus is voor 39% van de Spaanse vakantiegangers de vakantiemaand terwijl 24% zegt dat dit juli is en 17% in september.

Het gemiddelde bedrag dat de Spaanse vakantieganger denkt uit te geven is 714 euro per persoon terwijl dat vorig jaar nog 719 euro was bij hetzelfde onderzoek. 49% van de deelnemers zegt dat ze een budget heeft van minder dan 1.000 euro per persoon terwijl slechts 10% zegt dat ze meer dan 2.000 euro zal uitgeven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Vorige zomer zagen we voor de eerste keer Spanjaarden in Bezau, Oostenrijk.
    En dan nog van regio Málaga! Niet zo ver van ons.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken