Test met Spaanse corona-volg-app start op La Gomera

Test met Spaanse corona-volg-app start op La Gomera
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SANTA CRUZ – De Spaanse regering begint 29 juni een proefperiode op het Canarische Eiland La Gomera waar men de corona-volg-app voor de smartphones gaat testen. Deze testfase zal tot 13 juli duren waarna het Ministerie van Volksgezondheid zal beslissen of deze smartphone app wel of niet in gebruik wordt genomen in heel Spanje.

Het doel tijdens de proefperiode van de ‘app de rastreo’ is om gedurende 15 dagen minstens 3.000 downloads te hebben wat 10% van het totaal aantal inwoners op het eiland La Gomera is. Er worden dan 300 besmette personen gesimuleerd om zo deze mensen en de personen waarmee ze contact hebben gehad te volgen. Het is voor het eerst dat een corona-app op deze manier getest wordt waarmee meteen al een mini-pandemie wordt gesimuleerd.

Naast inwoners van het eiland die niet verplicht worden om de smartphone app te downloaden, is er veel overheidspersoneel dat de corona-volg-app zal installeren om mee te werken met deze proef.

Deze speciale corona apps worden ingezet om besmette personen te volgen en de verspreiding van corona in te dammen, iets dat in verschillende landen zoals Zuid-Korea positief heeft gewerkt. Met de corona-volg-app wordt de nabijheid van besmette personen weergegeven en kunnen gebruikers uiteindelijk ook min of meer weten of ze mogelijk besmet zijn geraakt.

Aan de hand van de verzamelden gegevens kunnen de autoriteiten dan gericht beslissingen nemen om bijvoorbeeld quarantaines of extra corona-tests uit te voeren in een bepaald gebied.

De smartphone app is ontwikkeld door het bedrijf Indra en is gebaseerd op de code van Apple en Google en werkt via bluetooth. Zoals met de meeste apps moeten de smartphone gebruikers zelf de app downloaden, alle waarschuwingen accepteren en installeren op hun telefoons.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.