menu: rubrieken, zoeken & meer

In twee weken tijd 2 miljoen digitale EU-Covid certificaten aangemaakt in Spanje

In twee weken tijd 2 miljoen digitale EU-Covid certificaten aangemaakt in Spanje
Beeld: Freepik (aangepast)

In twee weken tijd 2 miljoen digitale EU-Covid certificaten aangemaakt in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje is op 7 juni als een van 13 EU-landen begonnen met de uitgifte van de digitale EU-Covid certificaten, iets wat in België sinds 16 juni gebeurt en in Nederland vanaf deze donderdag 24 juni. In de afgelopen twee weken zijn er in Spanje via de verschillende websites en smartphone apps in de autonome regio’s en via de website van het Ministerie van Volksgezondheid meer dan twee miljoen Spaanse digitale EU-Covid certificaten aangemaakt.

Vanaf deze donderdag 24 juni is het in Nederland mogelijk om via de smartphone app CoronaCheck een digitaal EU-Covid certificaat aan te maken, iets wat in Nederland Digitaal Corona Certificaat (DCC) genoemd wordt. In België kan dit al sinds 16 juni en Spanje heeft het aanmaken van het digitale EU-Covid certifcaat al geactiveerd op 7 juni.

LEESTIPS:
Vanaf 16 juni kunnen inwoners van België het EU Digitale Covid-certificaat krijgen
Digitale EU-covid certificaat vanaf 24 juni in Nederland aan te maken

Sindsdien zijn er volgens de minister van Volksgezondheid Carolina Darias meer dan twee miljoen Europese certificaten aangemaakt, en dat in iets meer dan twee weken tijd. Op 17 juni, 10 dagen na de start van uitgifte van het Europese certificaat werd nog melding gedaan van 1 miljoen aangemaakte digitale EU-Covid certificaten (Certificado Digital COVID UE).

Met dit Covid-certificaat kunnen reizigers vanaf 1 juli met een QR-code (digitaal of op papier) aantonen dat ze zijn gevaccineerd tegen het coronavirus, negatief zijn getest of al een besmetting achter de rug hebben de afgelopen 6 maanden en daardoor zijn beschermd tegen het coronavirus.

Eenieder die in Spanje is gevaccineerd kan een Certificado Digital COVID UE aanmaken via de onderstaande websites, afhankelijk van de autonome regio.