menu: rubrieken, zoeken & meer

Nederland past reisadviezen aan maar Spaanse vasteland blijft oranje

Nederland past reisadviezen aan maar Spaanse vasteland blijft oranje
Beeld: 123rf

Nederland past reisadviezen aan maar Spaanse vasteland blijft oranje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Zoals al eerder vermeld heeft het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken op donderdag 24 juni de reisadviezen aangepast. Maar helaas voor alle Spanjegangers zijn er geen wijzigingen voor Spanje, dat wil zeggen dat het Spaanse vasteland op ORANJE blijft en de Balearen en Canarische Eilanden op GEEL blijven. Andere landen zoals België, Frankrijk en Griekenland krijgen in tegenstelling tot Spanje wel de kleur GEEL.

Op Rijksoverheid.nl is te lezen dat het reisadvies voor het vasteland van Spanje ORANJE blijft. Hoewel de coronacijfers in het populaire vakantieland langzaam verbeteren, zijn ze volgens Nederlandse maatstaven helaas nog niet goed genoeg. Daarbij is niet alleen het aantal besmettingen van belang, maar ook het percentage van de tests dat positief is en het aantal reizigers dat corona uit Spanje meeneemt naar Nederland.  

Oranje (vasteland)

Reizigers die naar het Spaanse vasteland reizen zoals naar de regio’s Catalonië, Aragón, Valencia regio, Murcia regio, Andalusië, Castilla-La Mancha, Castilië en León, Extremadura, Madrid regio, Navarra, La Rioja, Baskenland, Cantabrië, Asturië en Galicië en de autonome steden Ceuta en Melilla moeten om terug te reizen naar Nederland een negatieve PCR-test laten zien (geldt ook voor reeds gevaccineerd reizigers) en worden geacht 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Op dag 5 van de quarantaine kun je jezelf bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode.

Geel (eilanden)

Reizigers die naar de Balearen eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera reizen of naar de Canarische Eilanden Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, La Graciosa, Fuerteventura, El Hierro, La Gomera of La Palma gaan hoeven om terug te reizen naar Nederland geen negatieve PCR-test te laten zien en hoeven ook niet in thuisquarantaine te gaan.

Volgens het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding geldt sinds donderdag 24 juni dat de regio’s Balearen, Valencia regio en Galicië de GROENE kleur hebben en Catalonië, Aragón, Navarra, Baskenland, Asturië, Castilië en León, Madrid regio, Castilla-La Mancha, Extremadura, Murcia regio de ORANJE kleur terwijl La Rioja, Cantabrië en Andalusië nog op ROOD staan.

UPDATE: Het ECDC heeft op donderdag 24 juni het overgrote deel van Nederland een ORANJE kleur gegeven behalve de provincies Groningen en Friesland die de kleur GROEN hebben gekregen. Voor België geldt nu dat Vlaanderen de kleur GROEN heeft maar het Brussels Gewest en Wallonië zijn nog steeds ORANJE.

Beeld: Nederlandwereldwijd.nl
Beeld: ECDC 24 juni