skip to Main Content
Aantal werklozen in Spanje met 296.000 personen gedaald de laatste drie maanden

Aantal werklozen in Spanje met 296.000 personen gedaald de laatste drie maanden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

inem5MADRID – De zomer is begonnen in Spanje en dat is niet alleen te merken aan het warme weer maar ook aan het aantal werklozen wat gedurende de zomermaanden een baan vind. Volgens het EPA enquête onderzoek onder de beroepsbevolking van Spanje, is het aantal werklozen in het tweede trimester van dit jaar met 296.000 personen gedaald, het beste cijfer sinds 10 jaar.

Goed nieuws voor veel langdurige werklozen aangezien er weer werk gecreëerd wordt, het merendeel tijdelijke (zomer) baantjes met tijdelijke contracten. Slechts 0,55% heeft een vast contract gekregen de afgelopen drie maanden. Tussen april en juni werden er 411.800 banen gecreëerd maar verloren andere mensen weer hun werk waardoor het cijfer aan totale werklozen neerkomt op 5.149.000, dat is 22,37% en het laagste percentage sinds 2011.

Het aantal personen wat gezien kan worden als actieve beroepsbevolking is tussen april en juni gestegen met 116.100 personen naar 23.015.500 mensen, een 59,79% van de totale Spaanse bevolking. Het aantal werklozen staat op dit moment volgens het EPA onderzoek op 5.149.000 personen, een 22,37% van de beroepsbevolking. Er zijn nu minder huishoudens waarvan elk lid werkloos is maar dat aantal is nog steeds erg hoog met 1.657.500 families terwijl het aantal families waarbij zowel de man alsook de vrouw een baan heeft gestegen is naar 9.293.600 families.

Al met al goed nieuws dus voor een deel van de werklozen in Spanje al moeten de cijfers voorzichtig bekeken worden aangezien de meeste banen gelinkt zijn met de toeristische activiteiten gedurende de zomermaanden. Dit zou dus betekenen dat zodra de zomer voorbij is het aantal werklozen weer zal gaan stijgen aangezien de tijdelijke contracten dan voor velen voorbij zijn – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken