skip to Main Content
Nieuwe Seat Tarraco SUV in september gepresenteerd in Tarragona
Voorbeeld foto / Seat

Nieuwe Seat Tarraco SUV in september gepresenteerd in Tarragona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Nieuwe Seat Tarraco SUV in september gepresenteerd in Tarragona

Voorbeeld foto / Seat

TARRAGONA – Het allernieuwste SUV model van Seat heeft na een wedstrijd de naam Tarraco gekregen, de Romeinse naam voor de Catalaanse stad Tarragona. In februari van dit jaar werd de naam officieel na een maandenlange vertraging vanwege het Catalaanse politieke conflict gepresenteerd en nu is bekend dat de auto 18 september (2018) gepresenteerd zal worden in, hoe kan het ook anders, de stad Tarragona.

De Seat Tarraco is een nieuwe compacte SUV met plaats voor 7 personen maar langer en van binnen ruimer dan de Seat Ateca en Seat Arona. Volgens de Spaans-Duitse autofabrikant zal de Tarraco geheel anders zijn dan de kleinere voorgangers en zal de Tarraco meer technische snufjes aan boord hebben.

De nieuwe Seat SUV mag dan wel een Spaanse naam krijgen, de auto wordt niet gebouwd in de fabriek nabij Barcelona maar in Wolfsburg, in Duitsland dus. In diezelfde fabriek wordt ook de Volkswagen Tiguan gemaakt, wellicht een directe concurrent voor de nieuwe Seat Tarraco.

De prijs voor de Tarraco zal ook hoger zijn dan de overige Seat SUV modellen. De Seat Arona is het kleinste van de drie modellen en heeft in Spanje een prijskaartje van 14.420 euro. De Seat Ateca kost in Spanje 18.450 euro en verwacht wordt dat de nieuwe Seat Tarraco boven de 20.000 euro gaat kosten. Overigens zit er nog een vierde model SUV aan te komen in 2019 om een kwartet aan Seat Suv’s te hebben.

De Seat Tarraco voegt zich in het rijtje van auto’s van de Spaans-Duitse autofabrikant die sinds 1982 toen ze het Ronda model op de markt brachten Spaanse namen hebben gebruikt voor hun automodellen. Andere bekende namen zijn de Ibiza, Málaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Córdoba, Arosa, León, Altea, Ateca en Arona. Tarraco is echter de eerste naam die rechtstreeks door deelnemers aan de #SeatbuscaNombre internet actie gekozen werd, een primeur bij de autofabrikant.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken