skip to Main Content
Ryanair zegt minder te gaan vliegen in de winter in Spanje als men blijft staken
Michael O'Leary / archief

Ryanair zegt minder te gaan vliegen in de winter in Spanje als men blijft staken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Ryanair zegt minder te gaan vliegen in de winter in Spanje als men blijft staken

Michael O’Leary / archief

MADRID – We komen er niet omheen, het nieuws wat over Ryanair gaat. Deze week wordt er gestaakt door het cabinepersoneel in Spanje, Portugal, Italië en België en er zijn honderden vluchten geannuleerd waardoor tienduizenden passagiers de dupe zijn van de stakingen op 25 en 26 juli. Ryanair gaat echter niet mee met de eisen van het cabinepersoneel om het succesvolle beleid van de low cost vliegmaatschappij niet in gevaar te brengen.

Vorige week werd bekend dat Ryanair zogenaamd aan de onderhandelingstafel gezegd zou hebben dat de Ierse maatschappij Spanje en de andere landen zou verlaten als de problemen door zouden blijven gaan. Dit werd later door de vliegmaatschappij tegengesproken en omschreven als “volledige onzin” want Spanje is goed voor 12% van de omzet van Ryanair dus waarom weggaan.

Nu wordt er door de Ryanair topman en president Michael O’Leary gezegd dat als de in zijn ogen onnodige acties door blijven gaan de luchtvaartmaatschappij genoodzaakt is om het aantal vluchten en vliegbases in de stakende landen te reduceren de komende winter waardoor er ongetwijfeld honderden banen verloren zullen gaan, waaronder die van het cabinepersoneel en piloten.

O’Leary verwacht naast de staking van de Ierse piloten en die van het cabinepersoneel nog meer stakingen deze zomer, werkonderbrekingen die het imago van Ryanair geen goed doen waardoor er minder gevlogen zal worden en dus ook minder verdient.

Deze verklaringen werden volgens de krant 20 Minutos gedaan tijdens de presentatie van de cijfers van het eerste trimester dit jaar. Ryanair heeft zo’n 20% minder verdiend maar wist nog steeds een nettowinst te maken van 319 miljoen euro.

Volgens Ryanair komt dat verlies van winst door de hogere brandstofprijzen, de hogere kosten van het personeel en het gebrek daarvan waardoor er afgelopen winter duizenden vluchten geannuleerd moesten worden. Daarnaast hebben de stakingen in Frankrijk er ook voor gezorgd dat er minder is gevlogen en dus ook minder verdient.

Er is weliswaar minder geld verdient maar het aantal passagiers is met 7% gestegen naar 37,6 miljoen personen gedurende het eerste trimester van 2018. De omzet steeg met 9% naar 2.079 miljard euro. Het aantal bezette stoelen in de vliegtuigen is gemiddeld 96% wat een zeer hoog percentage is en de gemiddelde ticketprijs was 38,68 euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 12 reacties
  1. Fouten of geen fouten !!!!
   Daar ligt Ryanair niet wakker van?
   En ik ook niet
   Slimme mensen kijken daar overheen en maken zich niet druk

 1. Laatst was er staking in het openbaar vervoer heeft mijn partner diep in de portemonnee geraakt , ikzelf zit vanwege een ongeluk na mijn hele leven werken voor een lager loon thuis met de gevolgen van dien , nooit mijn hand open gehouden en nu geen uitkering kunnen krijgen , sorry meneer u bent flex werker deze vallen tussen wal en schip , meneer Ryan air heeft dit bedrijf op de kaart gezet en risico’s genomen , tijd dat de crisis weer uit breekt kunnen we met zijn allen op de bank thuis zitten…

 2. soms heb je niet te kiezen met wie je wilt vliegen andere maatschappijen vliegen niet op die luchthaven en wij hebben nog geen problemen met Ryanair gehad ja ze zijn goedkoop maar Transavia is dat ook en daar gebeurt ook regelmatig wat mee.
  Waarom zou je niet goedkoop mogen vliegen? Als je het niks vind ga dan met de bus of met de auto. Of ga gewoon niet. al dat gemopper. Natuurlijk is niemand blij met een staking zeker de passagiers niet maak er een ludieke actie van maar dat schijnt in de vervoer wereld niet te kunnen. Kijk maar naar de bussen en treinen.Veel mensen zijn daar de dupe van.

 3. ik vlieg 4 a 5 keer per jaar met Ryanair ,altijd super content Kan ik van Tui niet zeggen ,duur en altijd wel ergens een probleem .

 4. Waarom blijft iedereen toch denken dat Ryanair de goedkoopste is
  Wij betalen altijd flink + 22 € per stoel + priority
  Met Transavia zouden we stukker goedkoper af zijn
  Maar dat zijn keuzes die je maakt

 5. Voor mij geen enkel probleem, ik vlieg nooit met deze maatschappij die zijn eigen personeel uitzuigt tot en met en dan ook voor alles en nog wat toeslagen vraagt. Liever enkele euro’s meer en gerust vliegen. Bij Ryanair is het in geval van problemen het motto “trek uw plan”. Ons reisagentschap weigert zelfs te boeken via deze maatschappij, dat zegt alles.

 6. Ik zou het diep betreuren. Wij hebben alleen top ervaringen met Ryanair. en uhhhh meneer Braam, u vliegt toch ook stiekem met Ryanair. haha

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken