Salarissen per winkel/bedrijf in Spanje nader bekeken

Salarissen per winkel/bedrijf in Spanje nader bekeken
Beeld: 123rf

Salarissen per winkel/bedrijf in Spanje nader bekeken

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In mei van dit jaar werd door het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) bekend gemaakt dat het meest voorkomende jaarsalaris 16.497,40 euro bruto was in 2016. Het gemiddelde jaarsalaris is in Spanje echter veel hoger met 23.156.34 euro bruto maar dat komt omdat de hoge en lage salarissen bij elkaar worden opgeteld om een gemiddelde te berekenen wat niet de realiteit is.

Het minimumloon (salario mínimo interprofesional (SMI) in Spanje is dit jaar 4% meer dan in 2017 waardoor dit is gestegen naar 735,90 euro bruto. Volgens de vakbonden zijn de helft van de werkers in Spanje zogenaamde mileuristas ofwel duizend-euro verdieners waarbij het maandsalaris niet hoger is dan 1.100 euro bruto.

Maar wat verdient iemand in Spanje nu eigenlijk. Zijn de salarissen echt zoveel lager dan in bijvoorbeeld Nederland en België. We hebben de website Indeed erbij gehaald en daar de lonen van bekende winkels in Spanje bekeken. Deze gegevens zijn door de werknemers zelf op de website Indeed geplaatst. Het gaat in alle gevallen om een volledige werkweek en bruto salarissen.

Media Markt

Een verkoper / verkoopster verdient 1.010 euro per maand maar het gemiddelde salaris bij Media Markt ligt op 954 euro voor iemand die in de verkoop werkt en 1.057 euro voor iemand achter de kassa.

Amazon

Volgens de website Indeed verdient iemand die de pakketjes klaar maakt bij Amazon 1.475 euro per maand. Als je bij Amazon in de logistiek werkt levert dat 1.343 euro per maand op.

Desigual

Iemand die als verkoper in de populaire kledingzaak staat verdient tussen de 965 en 983 euro per maand. Iemand die echter in het magazijn werkt verdient 1.104 euro per maand.

Zara

Werken bij de Zara als verkoopster / verkoper levert tussen de 965 en 1.013 euro per maand op. Iemand die alleen achter de kassa staat verdient 991 euro.

Mango

Een verkoper / verkoopster bij de Mango kledingzaken verdient maandelijks tussen de 910 en 918 euro volgens Indeed. Iemand die achter de kassa werkt verdient 1.132 euro.

H&M

Werken als verkoper / verkoopster bij de H&M kledingwinkels levert tussen de 1.427 en 881 euro op per maand.

Ale Hop

De winkels Ale Hop zijn op steeds meer plaatsen te zien in Spanje. Iemand die in de winkel verkoopt verdient tussen de 822 en 830 euro per maand.

Ikea

Werken als verkoper / verkoopster bij de Ikea in Spanje levert maandelijks tussen de 986 en 1.027 euro op terwijl iemand achter de kassa per maand 1.094 euro verdient.

Decathlon

Iemand die bij de Decathlon werkt in Spanje als verkoper / verkoopster zal per maand tussen de 845 en 887 euro verdienen. Iemand achter de kassa verdient 918 euro terwijl de verantwoordelijke van de winkel maandelijks 1.473 euro verdient.

El Corte Inglés

Werken als verkoper / verkoopster bij het Spaanse warenhuis El Corte Inglés levert per maand tussen de 733 en 974 euro op.

Carrefour

Het loon voor een vakkenvuller is 712 euro per maand terwijl een verkoper tussen de 854 en 975 euro verdient per maand. Iemand achter de kassa bij de supermarktketen verdient 874 euro.

Mercadona

Iemand die de vakken vult verdient bij Mercadona 1.111 euro per maand. Iemand achter de kassa verdient 1.151 euro en de winkelmanager kan al snel 2.030 euro per maand verdienen.

Lidl

Iemand die bij de Lidl de vakken vult verdient 884 euro per maand terwijl iemand achter de kassa 1.009 euro verdient. De winkelmanager verdient 1.485 euro per maand.

Aldi

Bij de Aldi supermarkt verdient een kassamedewerker 985 euro per maand, een vakkenvuller 952 euro en de verantwoordelijke van de winkel 1.166 euro per maand.

Día

Werken als vakkenvuller bij de Spaanse Día supermarktketen levert 909 euro op. Als je achter de kassa werkt levert dat 950 euro per maand op en als verantwoordelijke voor de winkel verdien je maandelijks 1.166 euro.

Leroy Merlin

Werken als een verkoper in de doe-het-zelf winkel Leroy Merlin levert maandelijks tussen de 815 en 1.143 euro op. Iemand achter de kassa verdient 959 euro.

McDonald’s

Werken bij de fastfoodketen McDonald’s levert per maand 989 euro op voor iemand achter de toonbank. Werk je alleen in de keuken dan verdien je 843 euro.

Burger King

Werken bij de Burger King achter de toonbank levert een salaris op van 895 euro per maand terwijl iemand in de keuken 869 euro verdient.

Seur

Werken als chauffeur en pakketbezorger bij Seur levert per maand 1.152 euro op. Als je in het magazijn werkt bij Seur is het salaris 1.016 euro per maand.

Ryanair

Iemand die als steward of stewardess aan boord van een vliegtuig van Ryanair werkt verdient maandelijks 1.398 euro volgens Indeed.

BBVA

Werken bij een BBVA bank levert maandelijks tussen de 1.265 en 1.493 euro op als medewerker binnen de bank.

Caixabank

Werken bij de La Caixa of Caixabank levert een salaris op van 1.320 euro per maand.

Uiteraard zijn de bovenstaande bedrijven slechts een kleine keuze uit de duizenden bedrijven die er zijn in Spanje en waarschijnlijk kloppen de salarissen niet helemaal. De genoemde lonen zijn echter door de werkers zelf online geplaatst bij de website Indeed .

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.