Geen extra service deze zomer op hondenstrand Alicante

Geen extra service deze zomer op hondenstrand Alicante
Beeld: Turismo Alicante

ALICANTE – Terwijl de honden en hun baasjes kunnen genieten van het Agua Amarga ‘Doggy-Beach’ in Alicante wordt dit voor de baasjes iets minder leuk deze zomer. De gemeente heeft bevestigd dat er geen chiringuito, geen toilet, geen strandbedjes, geen parasols en geen voorzieningen komen voor honden en baasjes.

De gemeente zegt dat ze er niet in zijn geslaagd een persoon of bedrijf te vinden die deze zomer de service op het hondenstrand op zich wil nemen. Zo zegt de gemeente dat ze het drie keer geprobeerd hebben maar dat niemand geïnteresseerd is. Dat is dan de versie van de gemeente want de inwoners die gebruik maken van het hondenstrand zeggen dat er geen moeite is gedaan door de gemeente.

Het laatste contract verliep na de zomer 2018 en gedurende de hele winter en lente is men er bij de gemeente niet in geslaagd om een geschikte vervanging te vinden. Tot vorig jaar waren er 15 parasols, 30 strandbedden, een toilet en een chiringuito met van alles en nog wat.

In 2016 werd het 250 meter brede Agua Amarga strand geschikt gemaakt voor honden en hondenliefhebbers en waren er ook vanaf het begin voorzieningen zoals een strandtentje (chiringuito) waar naast eten en drinken voor de mens ook artikelen waren voor de honden. Er waren ook strandbedden en parasols om het verblijf voor de honden en hun baasjes aangenamer te maken (te denken valt aan schaduw).

Dit jaar zal het voor het eerst zijn dat er dus geen voorzieningen zijn op het hondenstrand van Alicante waarbij kan worden opgemerkt dat er ook geen toilet is voor de mensen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

2
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Diana

Wij hadden dit bij onze bezoeken al opgemerkt. Jammer. Toch iets om over na te denken voor volgend jaar. Ga eens met de gemeente praten……

Fred

Niemand wil er staan omdat de afdraag kosten te hoog zijn tja dan verdien je niets met je tentje dus heeft het ook geen nut om er te gaan staan. 100% schuld van de gemeente.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.