Search
menu
Search

Geen extra service deze zomer op hondenstrand Alicante

Oeps ... foto ontbreekt!

Geen extra service deze zomer op hondenstrand Alicante

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Terwijl de honden en hun baasjes kunnen genieten van het Agua Amarga ‘Doggy-Beach’ in Alicante wordt dit voor de baasjes iets minder leuk deze zomer. De gemeente heeft bevestigd dat er geen chiringuito, geen toilet, geen strandbedjes, geen parasols en geen voorzieningen komen voor honden en baasjes.

De gemeente zegt dat ze er niet in zijn geslaagd een persoon of bedrijf te vinden die deze zomer de service op het hondenstrand op zich wil nemen. Zo zegt de gemeente dat ze het drie keer geprobeerd hebben maar dat niemand geïnteresseerd is. Dat is dan de versie van de gemeente want de inwoners die gebruik maken van het hondenstrand zeggen dat er geen moeite is gedaan door de gemeente.

Het laatste contract verliep na de zomer 2018 en gedurende de hele winter en lente is men er bij de gemeente niet in geslaagd om een geschikte vervanging te vinden. Tot vorig jaar waren er 15 parasols, 30 strandbedden, een toilet en een chiringuito met van alles en nog wat.

In 2016 werd het 250 meter brede Agua Amarga strand geschikt gemaakt voor honden en hondenliefhebbers en waren er ook vanaf het begin voorzieningen zoals een strandtentje (chiringuito) waar naast eten en drinken voor de mens ook artikelen waren voor de honden. Er waren ook strandbedden en parasols om het verblijf voor de honden en hun baasjes aangenamer te maken (te denken valt aan schaduw).

Dit jaar zal het voor het eerst zijn dat er dus geen voorzieningen zijn op het hondenstrand van Alicante waarbij kan worden opgemerkt dat er ook geen toilet is voor de mensen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?