skip to Main Content
Geen extra service deze zomer op hondenstrand Alicante
Turismo Alicante

Geen extra service deze zomer op hondenstrand Alicante

ALICANTE – Terwijl de honden en hun baasjes kunnen genieten van het Agua Amarga ‘Doggy-Beach’ in Alicante wordt dit voor de baasjes iets minder leuk deze zomer. De gemeente heeft bevestigd dat er geen chiringuito, geen toilet, geen strandbedjes, geen parasols en geen voorzieningen komen voor honden en baasjes.

De gemeente zegt dat ze er niet in zijn geslaagd een persoon of bedrijf te vinden die deze zomer de service op het hondenstrand op zich wil nemen. Zo zegt de gemeente dat ze het drie keer geprobeerd hebben maar dat niemand geïnteresseerd is. Dat is dan de versie van de gemeente want de inwoners die gebruik maken van het hondenstrand zeggen dat er geen moeite is gedaan door de gemeente.

Het laatste contract verliep na de zomer 2018 en gedurende de hele winter en lente is men er bij de gemeente niet in geslaagd om een geschikte vervanging te vinden. Tot vorig jaar waren er 15 parasols, 30 strandbedden, een toilet en een chiringuito met van alles en nog wat.

LEESTIP: De Ale-Hop winkels in Spanje

In 2016 werd het 250 meter brede Agua Amarga strand geschikt gemaakt voor honden en hondenliefhebbers en waren er ook vanaf het begin voorzieningen zoals een strandtentje (chiringuito) waar naast eten en drinken voor de mens ook artikelen waren voor de honden. Er waren ook strandbedden en parasols om het verblijf voor de honden en hun baasjes aangenamer te maken (te denken valt aan schaduw).

Dit jaar zal het voor het eerst zijn dat er dus geen voorzieningen zijn op het hondenstrand van Alicante waarbij kan worden opgemerkt dat er ook geen toilet is voor de mensen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Wij hadden dit bij onze bezoeken al opgemerkt. Jammer. Toch iets om over na te denken voor volgend jaar. Ga eens met de gemeente praten……

    1. Niemand wil er staan omdat de afdraag kosten te hoog zijn tja dan verdien je niets met je tentje dus heeft het ook geen nut om er te gaan staan. 100% schuld van de gemeente.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by