menu: rubrieken, zoeken & meer

Catalaanse regioregering sluit alle discotheken, dans- en feestzalen in Catalonië

Catalaanse regioregering sluit alle discotheken, dans- en feestzalen in Catalonië
Beeld: Europa Press

Catalaanse regioregering sluit alle discotheken, dans- en feestzalen in Catalonië

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Catalaanse regioregering heeft vanwege de nog steeds stijgende corona-uitbraken in de regio de opdracht gegeven om alle discotheken, dans zalen en feestzalen met live muziek en/of optredens vanaf zaterdag 25 juli voor de komende 15 dagen en met mogelijke verlenging te sluiten.

Naast het sluiten van o.a. discotheken en dans- en feestzalen mogen er ook geen andere muzikale bijeenkomsten plaatsvinden waarbij er gedanst kan worden zoals de buurt- en dorpsfeesten die in de zomer veel georganiseerd worden.

Maar de Generalitat gaat nog een stapje verder want ook de gokhallen, bingozalen en casino’s moeten om 23 uur sluiten.

In de gemeenten waar de meeste corona-uitbraken en besmettingsgevallen zijn geregistreerd zoals in Barcelona en randsteden en diverse gemeenten in de provincies Gerona en Lerida moeten ook bars, restaurants, strandbars (chiringuitos) en feestcafés om middernacht dicht.

Deze nieuwe corona-maatregelen vormen onderdeel van het ‘Plan Territorial de Protección Civil de Cataluña (Procicat)’ van de Generalitat de Catalunya .

Het tijdelijk sluiten van discotheken en dans- en feestzalen en alle andere plaatsen waar mensen bijeenkomen in redelijk kleine, gesloten en minder goed geventileerde plaatsen wordt inmiddels ook door de Wereldgezondheidsorganisatie aangeraden. 

Naast Catalonië zijn er ook al maatregelen in het nachtleven genomen in de autonome regio’s Murcia, Andalusië en Balearen eilanden.