Catalaanse regioregering sluit alle discotheken, dans- en feestzalen in Catalonië

Catalaanse regioregering sluit alle discotheken, dans- en feestzalen in Catalonië
Beeld: Europa Press

Catalaanse regioregering sluit alle discotheken, dans- en feestzalen in Catalonië

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Catalaanse regioregering heeft vanwege de nog steeds stijgende corona-uitbraken in de regio de opdracht gegeven om alle discotheken, dans zalen en feestzalen met live muziek en/of optredens vanaf zaterdag 25 juli voor de komende 15 dagen en met mogelijke verlenging te sluiten.

Naast het sluiten van o.a. discotheken en dans- en feestzalen mogen er ook geen andere muzikale bijeenkomsten plaatsvinden waarbij er gedanst kan worden zoals de buurt- en dorpsfeesten die in de zomer veel georganiseerd worden.

Maar de Generalitat gaat nog een stapje verder want ook de gokhallen, bingozalen en casino’s moeten om 23 uur sluiten.

In de gemeenten waar de meeste corona-uitbraken en besmettingsgevallen zijn geregistreerd zoals in Barcelona en randsteden en diverse gemeenten in de provincies Gerona en Lerida moeten ook bars, restaurants, strandbars (chiringuitos) en feestcafés om middernacht dicht.

Deze nieuwe corona-maatregelen vormen onderdeel van het ‘Plan Territorial de Protección Civil de Cataluña (Procicat)’ van de Generalitat de Catalunya .

Het tijdelijk sluiten van discotheken en dans- en feestzalen en alle andere plaatsen waar mensen bijeenkomen in redelijk kleine, gesloten en minder goed geventileerde plaatsen wordt inmiddels ook door de Wereldgezondheidsorganisatie aangeraden. 

Naast Catalonië zijn er ook al maatregelen in het nachtleven genomen in de autonome regio’s Murcia, Andalusië en Balearen eilanden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.