Eerste sherry-hotel ter wereld geopend door Tío Pepe in Jerez

Eerste sherry-hotel ter wereld geopend door Tío Pepe in Jerez
Beeld: Hotel Bodega Tío Pepe

Eerste sherry-hotel ter wereld geopend door Tío Pepe in Jerez

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁDIZ – De wereldbekende sherry producent Tío Pepe heeft recent het allereerste sherry-hotel ter wereld geopend in Jerez de la Frontera in de provincie Cádiz. Ondanks de corona-crisis heeft men toch 185 jaar na de oprichting van de eerste Solera de Tío Pepe besloten een boutique hotel te openen voor de sherry fans.

Hotels die als thema wijn (vino) hebben zijn er al meer dan genoeg te vinden in Spanje en ook als je de mousserende wijn (cava) lekker vindt zijn er hotels te vinden maar wat betreft de sherry (jerez) bestaat er vanaf nu pas één hotel, in de bakermat van de sherry Jerez de la Frontera.

Het Hotel Bodega Tío Pepe is een boetiekhotel geïnspireerd op een duizendjarige wijntraditie en een van de meest prestigieuze Spaanse merken ter wereld, gelegen in het hart van het historische centrum van Jerez, naast de kathedraal en het Alcázar en in de Bodegas de González Byass.

Het gebouw waarin het hotel zich bevindt is 150 jaar oud en bestaat eigenlijk uit vier woningen waar vroeger de werknemers van de bodega woonden. Het hotel zelf heeft diverse luxe kamers en suites waar je relaxed en in een moderne maar ook traditionele kamer kunt ontspannen na de sherry proeverijen.  

Hotel Bodega Tío Pepe werd op 30 juni geopend en ligt in Jerez de la Frontera, op 100 meter van de kathedraal van Jerez en op 400 meter van Plaza del Mercado. Het beschikt over gratis WiFi. De accommodatie heeft een 24-uursreceptie en een restaurant. Bezienswaardigheden in de omgeving zijn onder andere het Villamarta Theater, op 600 meter afstand, of het Circuito de Jerez, op 10 km van de accommodatie.

De kamers van het hotel zijn voorzien van een zithoek. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of een douche, een haardroger en gratis toiletartikelen. De kamers van Hotel Bodega Tío Pepe zijn voorzien van airconditioning en een flatscreen-tv. De accommodatie verzorgt elke ochtend een à-la-carteontbijt. Hotel Bodega Tio Pepe biedt 4-sterrenaccommodatie met een fitnesscentrum en een terras.

Het hotel is o.a. te boeken via de eigen website (KLIK HIER) of via Booking.com (KLIK HIER).

Ga naar de inhoud