Search
menu
Search

Wijzigingen in reserveringssysteem Levante strand in Benidorm

Wijzigingen in reserveringssysteem Levante strand in Benidorm
Beeld: Twitter

Wijzigingen in reserveringssysteem Levante strand in Benidorm

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – Sinds vrijdag 17 juli moeten de personen die van het Levante strand in Benidorm willen genieten een vak/perceel reserveren. Dat kan via internet of ter plaatse bij speciale kaartjesautomaten en loketten. Maar dit strand-reserveringssysteem heeft de afgelopen week voor veel klachten gezorgd omdat er veel gereserveerde ‘percelen’ of vakken leeg bleven terwijl andere strandgangers niet naar het strand konden gaan. Daar komt vanaf deze vrijdag verandering in.

Vanaf vrijdag 24 juli zal de regel zijn dat wanneer gedurende de eerste twee uur na aanvang van de gereserveerde tijd het stuk strand of vak/perceel leeg blijft en dus niet gebruikt wordt, deze reservering automatisch komt te vervallen waarna dit perceel weer vrijkomt voor gebruik en dus weer gereserveerd kan worden.

Volgens de burgemeester van Benidorm was er in het begin zo’n 30% van de percelen die gedurende lange tijd en in sommige gevallen de hele dag ongebruikt bleven. Maar dat aantal daalde al naar 15% afgelopen woensdag. Afgelopen zondag werden er 233 percelen geannuleerd maar dat aantal steeg naar 375 op woensdag.

Er zijn drie manieren om een vak/perceel op het strand na reservering te annuleren: via de website, via een gratis telefoonnummer of ter plaatse bij de controleurs.

Reserveringssysteem

Sinds vrijdag 17 juli is het verplicht om een perceel of vak op het Levante strand te reserveren. Dat kan via de website benidormbeachsafety.es. Op deze website is te zien dat het Levante strand onderverdeeld is in 13 stukken (SL1 tot en met SL13).

Verder heeft men een andere indeling gemaakt van het Levante strand waardoor er meer vakken/percelen bijkomen. Om precies te zijn 56 vakken/percelen meer op het Levante strand en 180 vakken/percelen meer op het Poniente strand waar (nog) niet gereserveerd hoeft te worden.

Elke SL heeft meerdere zones voor de ‘gemengde’ (blauwe) en een of twee voor 60+ strandgangers (groene). 60-plussers en kwetsbare personen kunnen kiezen voor beide opties, zowel voor de gemengde percelen als voor de speciale 60+ percelen. Er zijn daarnaast 15 entrees (acceso) gemaakt waar men de reservering aan controleurs moet laten zien.

levante
Beeld: Twitter

Tijden

In principe zijn er drie verschillende momenten van de dag waarvoor gereserveerd kan worden: de hele dag (9-21:30 uur), alleen ‘s morgens (9-15 uur) en alleen ‘s middags (15-21:30 uur). Het Levante strand is open van 9 tot 21:30 uur maar het is alleen mogelijk om tussen 7 en 8:45 uur wandelingen te maken over het strand wat daarna dus alleen nog toegankelijk zal zijn met reservering.

Elke dag vanaf 12 uur ‘s middags is het mogelijk een reservering te maken voor de volgende dag, zowel via de website als bij de kaartautomaten. De reservering kost niets en is dus gratis. Het is ook mogelijk om voor dezelfde dag een vak/perceel te reserveren mits er nog plaats is.

Op dit moment is het alleen noodzakelijk om voor het Levante strand in Benidorm een plaatsje te reserveren maar op de website staat ook het Poniente strand vermeld al hoeft daar nu (nog) niet gereserveerd te worden.

Kaartjesautomaat

Naast de optie van reservering op de website staan er dus ook kaartjesautomaten op drie plaatsen in Benidorm. Voor diegene die geen zin heeft in een website of dat niet kan staan deze kaartautomaten (taquillas) op de Paseo Marítimo ter hoogte van het Torrejó gebouw, op de Avenida Europa en bij Rincón de Loix.

De meest gebruikte en makkelijkste manier van reserveren is echter via de speciale website.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?