Honderdduizenden huishoudens in Spanje zonder elektriciteit na grote storing

Honderdduizenden huishoudens in Spanje zonder elektriciteit na grote storing
Beeld: Freepik

Honderdduizenden huishoudens in Spanje zonder elektriciteit na grote storing

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Vanwege een storing bij een hoogspanningskabel zitten honderdduizenden huishoudens in meerdere autonome regio’s in Spanje zonder elektriciteit. Ook onze lezers melden dat er geen elektriciteit is (of was) in delen van Catalonië waaronder de hoofdstad Barcelona. Maar er wordt ook gesproken over een stroomstoring in Castilië en León, Murcia, La Rioja, Andalusië, Navarra, Madrid regio en Baskenland.

Door een storing in een hoogspanningslijn van 400.000 volt van Red Eléctrica Española hebben honderdduizenden huishoudens in verschillende Spaanse regio’s op zaterdag kort voor vijf uur ’s middags zonder elektriciteit gezeten. Alleen al in Catalonië wordt gesproken over 640.000 inwoners zonder elektriciteit. Maar er zijn ook meldingen binnengekomen uit andere autonome regio’s en zelfs Spanje’s buurland Portugal.

Volgens meldingen op Twitter zou de storing niet langer duren dan 30 minuten terwijl er aan de de hoogspanningskabel gewerkt werd maar op Twitter zeggen veel mensen dat ze al uren zonder elektriciteit zitten, en dat op een dag dat het kwik gemakkelijk naar de 40 graden kan stijgen.

In de Catalaanse provincie Girona wordt gesproken over 39.000 huishoudens zonder stroom terwijl dat er in heel Catalonië meer dan 640.000 zijn. In heel Spanje wordt gesproken over minstens 1,2 miljoen huishoudens die gedurende lange tijd zonder elektricitiet zaten.

Het Red Eléctrica heeft om 18:15 via Twitter gemeld dat er een incident met een blusvliegtuig had plaatsgevonden wat een probleem veroorzaakte in het Franse hoogspanningsnetwerk waardoor het Spaanse vasteland en delen van Portugal tijdelijk waren losgekoppeld van de rest van Europese elektriciteitsnetwerk.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.