skip to Main Content
Aanvaller Franse trein woonde zeven jaar in Spanje

Aanvaller Franse trein woonde zeven jaar in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ayoub2MADRID – De aanvaller in de Franse trein afgelopen week woonde voordat hij naar Frankrijk verhuisde zeven jaar lang in Spanje. De 26 jarige Marokkaan Ayoub El Khazzani woonde in Madrid en Algeciras (Cádiz) waar hij in totaal drie keer werd gearresteerd voor drugs gerelateerde zaken. Daarnaast stond Khazzani bekend bij de politie vanwege zijn islamitisch radicalisme.

In 2014 werd Khazzani door de Spaanse politie in de boeken gezet als extreme Islamist nadat hij verschillende keren dreigende taal had laten zien op onder andere sociale media netwerken. Daarnaast was hij al bekend bij de politie aangezien hij drie werd opgepakt voor drugs gerelateerde zaken.

Nadat Khazzani van Spanje naar Frankrijk verhuisde wist de Spaanse politie de Franse collega’s al te waarschuwen voor het extreme gedrag van de 26 jarige Marokkaan. Wat de Franse politie met die informatie heeft gedaan is niet bekend maar hij werd in ieder geval niet in de gaten gehouden aangezien hij vorige week zonder pardon met een geweer en pistolen aan boord van een trein kon stappen.

Het optreden van Amerikaanse militairen heeft een bloedbad voorkomen in de Thalys trein tussen Amsterdam en Parijs. De dader stapte in Brussel aan boord van de trein beladen met een kalashnikov geweer en negen patronen vo met kogels. Volgens eigen zeggen wilde Khazzani geen bloedbad veroorzaken maar de trein overvallen maar deze versie wordt niet door de politie gelooft aangezien er een link is tussen hem en radicale Islamisten – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken