skip to Main Content
Bouw “Lord of the Rings” pretpark Costa del Sol gaat niet meer door

Bouw “Lord of the Rings” pretpark Costa del Sol gaat niet meer door

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

rincon1MÁLAGA – De bouw van het speciale theme pretpark rondom “The lord of the Rings” in Rincon de la Victoria aan de Costa del Sol gaat voorlopig niet door vanwege het feit dat de huidige regering de plannen niet als financieel haalbaar ziet. De plannen voor de bouw van het pretpark werden door de vorige regering, de PP die voor de regionale verkiezingen de scepter zwaaide in Rincon de la Victoria, gepresenteerd maar er ontstonden meteen al twijfels rondom de haalbaarheid van het plan.

De huidige socialistische regering zegt dat de plannen voor de bouw van een internationaal bekend pretpark rondom de Tolkien boeken, films en personages niet financieel haalbaar is. Daarnaast waren er vanaf het begin al problemen rondom het gebruik van de rechten van alles wat met Tolkien te maken heeft, daar was waarschijnlijk nooit naar gekeken bij de totstandkoming van de plannen.

De gemeente Rincon de la Victoria heeft op dit moment al een schuld van 73,4 miljoen euro en de huidige regering ziet geen kans dat het miljoenen kostende park financieel rendabel kan zijn.

Naast de plannen voor het pretpark die niet zullen doorgaan, heeft de gemeente ook de plannen voor een 3,8 miljoen kostende overdekt zwembad in de ijskast gezet. Ook de plannen hiervoor hebben waarschijnlijk meer te maken met een verkiezingsstunt dan met de realiteit. Er is gewoon geen geld voor dit soort grote bouwprojecten, aldus de huidige gemeente. Wie weet in de toekomst – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken