skip to Main Content
Mercadona test in Spaanse supermarkten nieuwe verse sinaasappelsap machines

Mercadona test in Spaanse supermarkten nieuwe verse sinaasappelsap machines

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

versejus1aVALENCIA – Dankzij een lezer van SpanjeVandaag zijn we erachter gekomen dat de Spaanse supermarktketen Mercadona al maanden verse sinaasappelsap machines van het merk Zumex aan het testen is in diverse supermarkten in het land. Volgens Mercadona gaat het nog om een proef om te kijken of de Spaanse kopers klaar zijn voor de aanschaf van verse jus en of het haalbaar is wat betreft de verkoop, kosten, schoonmaak etc.

Op dit moment is Mercadona volgens dit krantenartikel in slechts vijf supermarkten, drie in Valencia en twee in Madrid, met de nieuwe verse sap machines aan het testen. Er zijn echter lezers van SpanjeVandaag die de machines ook al in hun lokale Mercadona gezien hebben zoals in Murcia. Het kopen van vers geperste sinaasappelsap is voor Nederlanders en Belgen niets nieuws aangezien dit al geruime tijd wordt aangeboden in supermarkten in Nederland en België.

Op de foto is te zien dat er twee soorten flessen zijn, een kleine halve liter fles met een prijs van 1,75 euro en een grotere liter fles met een prijs van 2,60 euro. Al zijn er ook andere foto’s te vinden waar de prijzen 1,90 en 2,90 euro zijn.

Je kunt je afvragen waarom dit zolang duurt in Spanje, nota bene het land van de sinaasappels. Daarnaast zijn de Zumex persmachines al jarenlang in menig Spaanse bar te zien. Om de een of andere manier zijn de supermarktketens niet zo happig op het concept en biedt men liever reeds geperste sinaasappelsap aan die goedkoper is of de perssinaasappels zodat de consument het zelf in huis kan persen.

De Zumex machine werkt als volgt: sinaasappels worden bovenin gedaan, daarna rollen deze aan twee kanten naar beneden waarbij ze doormidden worden gesneden en geperst waarna de schillen in een afvalbak vallen en het sap in een glas of fles terecht komt. De producent van de Zumex machines zegt dat de consument steeds meer verse en natuurlijke producten wil hebben en verse jus is daar onderdeel van.

Naast de Mercadona supermarkten worden de Zumex machines schijnbaar ook getest in enkele Carrefour supermarkten en winkels van de keten masymas. Het aanbieden van verse sinaasappelsap in een supermarkt is echter een nieuw concept in Spanje en de ketens willen er nog niet zo mee weg lopen. Mercadona is echter wel steeds meer op zoek naar nieuwe verse en natuurlijke producten waarbij de verse sinaasappelsap een onderdeel van zou kunnen worden – (Remco Stoffer)

versejus2

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken