skip to Main Content
Extra beveiliging bij de Tomatina festiviteiten in Buñol op 30 augustus

Extra beveiliging bij de Tomatina festiviteiten in Buñol op 30 augustus

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Volgende week woensdag 30 augustus is het in de normaal gesproken rustige gemeente Buñol weer tijd voor het tomatengooifeest ofwel La Tomatina. Na wat er gebeurd is in Barcelona en Cambrils heeft de gemeente extra beveiligingsmaatregelen getroffen om mogelijke aanslagen en problemen te voorkomen. La Tomatina is immers geen plaatselijk feestje meer maar een internationaal evenement waar 22.000 mensen op af komen.

Over vijf dagen is het weer zover en zal het dorp Buñol op het einde van de woensdag 30 augustus roodgekleurd zijn van de meer dan 160.000 kilo aan tomaten die hier tijdens de La Tomatina gebruikt worden voor de festiviteiten. Sinds de editie van 2016 dienen alle deelnemers van tevoren tickets te kopen om als eerste het maximale aan deelnemers te handhaven en als tweede enige controle te hebben over de personen die tomaten gaan gooien.

De gemeente heeft daarnaast aangegeven dat de veiligheidsmaatregelen extra aangescherpt zullen worden om de veiligheid van alle inwoners, deelnemers en organisatie te waarborgen. La Tomatina is een groot internationaal bekend feest en dus ook potentieel doelwit van terroristen, net zoals alle evenementen en feesten in Spanje. Daarom zal men de dagen voor, tijdens en na de de dag van de Tomatina meer dan 740 man aan personeel zoals politie, Proteccion Civil, ambulancepersoneel, Rode Kruis en vrijwilligers ter beschikking hebben die ervoor moeten zorgen dat alles goed verloopt. Dat is ongeveer 6% meer dan de jaren daarvoor. Het aantal Guardia Civil agenten is ook flink toegenomen dit jaar.

Daarnaast worden overal in Buñol betonblokken geplaatst om eventuele aanslagen met auto’s, bestelbussen en vrachtwagens te voorkomen. Naast de politie in uniform zullen er ook veel agenten aanwezig zijn in burgerkleding die ook gaan toezien dat vrouwen niet aangerand en lastig gevallen worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Goed dat de beveiliging opgetrokken wordt, hoe meer hoe veiliger.
    En met tomaten werpen, da kan leuk zijn.
    Amuseer jullie maar er is al ellende genoeg.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken