skip to Main Content
Medewerkers beveiligingsmaatschappij vliegveld Barcelona gaan vanaf 3 september staken

Medewerkers beveiligingsmaatschappij vliegveld Barcelona gaan vanaf 3 september staken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Ondanks alles wat er gebeurd is in Barcelona en ondanks het feit dat de veiligheid een van de belangrijkste dingen is in deze moeilijke en gevaarlijke tijden, heeft het comité van de werknemers van Ilunion Seguridad aangegeven dat ze vanaf 3 september voor onbepaalde tijd het werk gaan neerleggen uit protest over de salarissen. Het andere beveiligingsbedrijf Eulen die reeds enkele dagen heeft gestaakt en voor veel problemen zorgde, zal binnenkort besluiten of ze hun staking weer hervatten.

Voor de duidelijkheid. Op het vliegveld van Barcelona zijn twee bedrijven die (naast de politie) voor de veiligheid zorgen. Zo is er Eulen die de beveiliging en controle van alle passagiers doet en waarvan de medewerkers reeds gestaakt hebben vóór de recente aanslag op de Ramblas. De Guardia Civil moest toen al ingrijpen om chaos op het Catalaanse vliegveld te voorkomen maar na de aanslag in Barcelona besloot men het werk weer te hervatten zodat de Guardia Civil andere werkzaamheden kon doen. Het gaat om het bedrijf Eulen waarvan de medewerkers waarschijnlijk binnenkort opnieuw gaan staken.

Dan hebben we nog het beveiligingsbedrijf Ilunion Seguridad die meer de veiligheid doet voor de koffers die het laadruim ingaan, werknemers en goederen die vervoerd worden en/of meegaan met vliegtuigen. Dit bedrijf doet de beveiliging van wat de meeste passagiers niet zullen zien, achter de coulissen zeg maar. De medewerkers van dit bedrijf zijn ontevreden over de salarissen waarop tijdens de crisis 264 euro gekort werd, iets waar men toen mee akkoord ging ware het niet dat als het weer beter zou gaan met de economie dat geld weer bij de salarissen zou worden opgeteld. Dat is tot op de dag van vandaag nog niet gebeurd en daar zijn de medewerkers het niet mee eens.

Deze mogelijke nieuwe stakingen van beide veiligheidsbedrijven op het vliegveld van Barcelona kunnen opnieuw tot chaos leiden waarbij er opnieuw lange rijen wachtende mensen kunnen zijn met alle gevolgen van dien. Daarnaast hangen ook nog de stakingen van alle beveiligingsmedewerkers op zo’n beetje alle vliegvelden in Spanje in de lucht waarbij men reeds aankondigde vanaf september gedurende lange tijd het werk neer te gaan leggen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. En ’t Is weer vertrokken !!!!!!
    Hier in België ook hoor ( heleboel bagage op de luchthaven van Zaventem ).

  2. Ben zelf een grote fan van Catalonië en begrijp hun argumenten wel maar het is nu toch niet het juiste moment om dit te doen.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken