skip to Main Content
Ryanair verlaagt ticketprijzen voor vluchten naar Barcelona na terroristische aanslagen

Ryanair verlaagt ticketprijzen voor vluchten naar Barcelona na terroristische aanslagen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Michael O’Leary, CEO van Ryanair, heeft bekend gemaakt dat de vliegtickets met als bestemming Barcelona-El Prat na de aanslagen op de Ramblas een week geleden en in de badplaats Cambrils automatisch goedkoper zijn geworden. Dankzij de prijsverlagingen tussen de 5% en 7% heeft Ryanair geen reizigers verloren en werd er met ongeveer dezelfde aantallen gevlogen als vorig jaar rond deze tijd.

Het is niet de eerste keer dat Ryanair de ticketprijzen verlaagt naar bestemmingen die te maken hebben gehad met aanslagen. Dat gebeurde eerder ook al in Frankrijk, Duitsland, België en Groot Brittannië en nu dus ook in Spanje maar dan alleen het vliegveld Barcelona-El Prat. Om geen passagiers te missen en om de vliegtuigen van Ryanair toch goed gevuld te houden zijn de prijzen tussen de 5% en 7% gedaald. Dat werd meteen al automatisch ingevoerd op donderdag 17-A, vorige week 17 augustus dus.

Volgens Michael O’Leary zal de impact op de vluchten en het vliegverkeer over het algemeen op het vliegveld van Barcelona niet zo beïnvloed worden als bijvoorbeeld op het vliegveld van Brussel na de aanslagen die daar plaats vonden. Dat geldt overigens niet alleen voor het vliegveld van Barcelona-El Prat maar ook voor de vliegvelden van Girona (Costa Brava) en Reus (Costa Dorada), beide provincies van Catalonië ook getroffen door de terroristische acties nadat bekend werd dat de terroristen uit Ripoll (Girona) aan de kant van de Costa Brava kwamen en een aanslag werd verijdeld in Cambrils (Tarragona) aan de Costa Dorada.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. ‘Het is niet de eerste keer dat Ryanair verlaagd.’ Moet zijn: verlaagt, met t.

  1. dit kon je nog net zelf schrijven net zoals je andere interessante antwoorden van
   ja volledig akkoord…
   ben het helemaal met je eens…
   dat weet ik niet…
   heel interessant artikel…
   als pappie terug thuis is zal ie terug helpen , dan zullen ze ietske langer zijn

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken