skip to Main Content
Spaanse politie tipt Nederlandse collega’s over Spaans busje gevuld met gasflessen in Rotterdam *UPDATE*

Spaanse politie tipt Nederlandse collega’s over Spaans busje gevuld met gasflessen in Rotterdam *UPDATE*

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse politie heeft de Nederlandse collega’s op de hoogte gesteld van een bestelauto die met Spaans kenteken zou rondrijden in Nederland. Uiteindelijk werd de auto gevonden in de nabijheid van de Maassilo in Rotterdam en werd de Spaanse chauffeur gearresteerd. In de auto zaten diverse gasflessen. Het is vooralsnog niet bekend of dit iets met terrorisme te maken heeft.

UPDATE: Blijkbaar gaat het om een Spanjaard die dronken achter het stuur zat en volgens de Spaanse politie geen banden heeft met de Islamitische Staat. Daarnaast waren de gasflessen voor privé gebruik. Desalniettemin worden er geen risico’s genomen in dit soort verdachte gevallen en neemt men snel maatregelen.

In de Maassilo in Rotterdam zou een concert plaatsvinden van de rock band Allah-Las welke werd afgeblazen. Buiten de bandleden hoefde er niemand uit de concertzaal geëvacueerd te worden omdat deze nog niet geopend was.

In Rotterdam was enige tijd sprake van een terreurdreiging maar nadat de situatie onder controle was, werd die dreiging al minder. De politie in Rotterdam kon de bestelauto staande houden en de Spaanse chauffeur arresteren en meenemen voor ondervraging. De Spaanse politie wist blijkbaar al dat een met gasflessen gevulde wagen op weg was naar Nederland aangezien de politie in Rotterdam daarvan op de hoogte was.

Het is niet bekend wat de bedoeling was en of dit überhaupt iets met terrorisme te maken heeft. Het is echter wel toeval dat nu juist een bestelauto met een Spaans kenteken en een Spanjaard achter het stuur na de gebeurtenissen in Barcelona en Cambrils en de bekentenissen dat men iets wilde doen met explosieven, gevonden wordt in Nederland.

Het concert van de rockband was alweer het derde optreden in Nederland. Allah-Las is een Amerikaanse rockband die zich laat inspireren door surfpopliedjes uit de jaren zestig. Ook al zit in de naam Allah verwerkt, de band heeft niets met de Islam of moslims te maken. Maar het zou kunnen dat moslims niet blij zijn met het gebruik van Allah.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Is al deze ellende ook een beetje te “danken “aan onze OPEN GRENZEN?

 2. Ik heb nog nooit en technisch medewerker van welk bedrijf dan ook met gasflessen in zijn auto zien rijden. Daar is een speciale vergunning voor nodig in EU. Dus wantrouwen terecht en dat hij dronken was toen de politie hem thuis kwam bezoeken???? Logisch toch….hij had gefaald in zijn opdracht.

  1. Airco-monteurs, koelmachinemonteurs, loodgieters, installateurs. Allemaal één of meerdere flessen gas in de auto. Monteur ter plaatse staande gehouden, was toen al dronken. Niet thuis bezocht. Na aanhouding wel zijn huis even binnenstebuiten gekeerd.

 3. “De Spaanse politie wist blijkbaar al dat een met gasflessen gevulde wagen OP WEG was naar Nederland aangezien de politie in Rotterdam daarvan op de hoogte was”
  Hoe is dit mogelijk?
  Heeft ie dan zomaar de Spaanse, Franse, Belgische en Nederlandse grens kunnen passeren zonder enige controle? OP WEG WAS NAAR…..zou dit kunnen?
  Dat houd je toch niet voor mogelijk?n

  1. Had dezelfde reactie bij het lezen. Beter meteen opgepakt want had ondertussen ook slachtoffers kunnen maken. Neem het zekere voor onzekere !
   Het is nu allemaal goed afgelopen maar het had ook anders kunnen zijn.

  2. Dit is weer een nieuwsverhaal, zo heeft het misschien ook wel in de krant gestaan, waar niet veel van juist is.
   Waarom zou een Spaanse man vanuit Spanje met gasfles naar Nederland rijden om daar een klus te gaan doen.
   Die man heeft er ook niks mee te maken.
   Raar verhaal van de pers dat de Spaanse politie op de hoogte zou zijn.
   Toeval dat een dronken klusjesman daar is.
   Maar aanhouden ja.
   Geen risico.

   1. Waarom zouden hollanders naar Spanje rijden en terug om hun drugs in te slaan terwijl er drugs zat zijn in holland……..ja waarom????? zo kan je altijd alles in twijfel trekken

    1. Mr Noel
     Geen appels met peren vergelijken.
     Die Nederlanders en Belgen halen de drugs in Spanje waarschijnlijk omdat ze daar gemaakt worden ( hebben daar hun netwerk zitten).
     En het is illegaal.
     Een gasfles vervoeren niet.
     Je mag gerust een gasfles vervoeren om bv in een vakantiehuis te gebruiken.
     Maar wij nemen geen gasfles mee naar Spanje.
     Die kan je daar ook kopen.
     En volgens de laatste up date in Nederland kwam de tip van iemand uit Nederland.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken