Politie Cartagena arresteert man die expres over een hond heen reed met zijn auto

123rf
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – De Policía Nacional in de provincie Cartagena in de regio Murcia heeft een 45-jarige Spanjaard aangehouden voor het opzettelijk aanrijden van een hond. Dit gebeurde in de wijk Los Dolores in Cartagena en werd gadegeslagen door diverse getuigen die de politie belden. De hond overleefde deze opzettelijke aanrijding niet maar de politie kon de dierenbeul wel arresteren.

Volgens de getuigen reed de man per abuis een hond aan op straat. De hond lag nog levend op de grond maar had zichtbaar veel pijn. Op dat moment wist de dader die niets anders te bedenken dan achteruit te rijden en diverse keren met zijn auto over de hond te rijden totdat deze overleed aan zijn verwondingen.

Nadat getuigen gezien hadden wat de automobilist gedaan had ontstond er een heftige discussie waarbij de man herhaaldelijk riep dat hij dit gedaan had om de hond uit zijn lijden te redden. Toen de man in de gaten had dat de omstanders de politie belden tilde hij de dode hond op en nam hij deze in zijn auto mee.

De politie kwam snel ter plaatse maar de man was reeds weggereden met de overleden hond. Omstanders wisten echter het nummerbord van de dierenbeul op te schrijven en niet veel later werd de man thuis aangehouden. Het is niet bekend wat er nu gaat gebeuren met de man.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

16
Reageer op dit artikel

9 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Regina

Ben het helemaal eens met Leo

Miel

Misschien heeft de man dit inderdaad gedaan om het dier uit zijn lijden te verlossen. Aangezien hij geen dierenarts is en de ernst van de verwondingen niet kon inschatten was dat onverantwoord. Hij had uiteraard beter de hulpdiensten gebeld. Hem daarom echter als dierenbeul afschilderen, het voorval vergelijken met het doden van een kind of een levenslange gevangenisstraf toewensen gaat toch wel een beetje te ver. De auteur van het artikel slaagt duidelijk in zijn opzet: verontwaardiging en hevige reacties uitlokken.

scheveneels_chris@hotmail.com

Hier iets heel belangrijk over het hoofd gezien
Elk levend wezen heeft recht op leven,of het een hond of een mens is.
En we weten allen dat de meeste Spanjaarden geen dieren liefhebbers zijn

leo

Natuurlijk is met je auto over een hond heen gaan humaan? Als het nu eens een kind was en de gene die het kind aanreed het zelfde doet om het kind te verlossen? Dit soort akties vallen niet goed te praten. Zou van de gekke zijn als iedereen gaat bepalen of een dier of mens nog te redden is of niet.

WILLY

Er is en er blijft een groot verschil tussen een mens en een dier .
En als het overreden dier nu geen hond was geweest, maar bv een slang, of een eend, of … , zouden jullie dan ook zo emotioneel (over)reageren ?

Anneke

ja!

Regina

Een hond is een huisdier

bert

ik vind het triest dat er zo weinig dieren liefde in spanje is ..mensen die wreedheden toepassen op hun huisdier zouden van mij 1000 euro boete moeten krijgen rn een of meerdere weken verplicht moeten helpen in een dieren opvang ..erg triest .

Greetje

De hond uit zijn lijden verlossen zou men ook dierenliefde kunnen noemen …
Als je moet wachten op een dierenarts … hoe lang zou die hond dan extra moeten lijden hebben ?
Wanneer is dierenmishandeling écht mishandeling ?

Anoniem

Belachelijk om dit ook maar enigszins goed te keuren. Hier zijn dokters voor die zo´n beestje uit hun lijden kunnen verlossen. Maar ja….dat kost geld. Ik hoop dat dit akkevietje de dader ook een heleboel geld kost!

Irene

Als de hond zwaar gewond was is dit een wat heftige maar misschien wel goede oplossing. We zullen het nooit weten.

emma c.

Ik ben het met je eens Irene (heb zelf drie honden en vier katten).

leo

Zo´n persoon moeten ze in een cel dumpen en de sleutel weggooien.

Jopke

Het zoveelste zwaar geval van dierenmishandeling in Spanje!

WILLY

Wij weten niet hoe erg die hond was toegetakeld . Misschien wel heel erg ? Dus, misschien, toch de beste optie om hem uit zijn lijden te verlossen ? Akkoord, de manier waarop komt wreed over .

Anneke

Komt wreed over? Goeie woordkeus!

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.