skip to Main Content
Politie ontdekt grootste illegale schildpadden boerderij van Europa op Mallorca
Guardia Civil / Twitter

Politie ontdekt grootste illegale schildpadden boerderij van Europa op Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Illegale schildpadden boerderij op Mallorca opgerold

Guardia Civil / Twitter

PALMA – De Seprona dienst van de Guardia Civil heeft op Mallorca de grootste illegale schildpadden boerderij opgerold. Niet alleen kon zo een illegaal internationaal schildpad netwerk opgerold worden maar nam de politie 1.100 reptielen in beslag.

Het onderzoek begon al in 2009 toen de politie op het vliegveld een partij schildpadden aantrof waarvan de ladingpapieren niet klopte. Dat spoor leidde toen naar een Duitser die op Mallorca woonde maar de afgelopen negen jaar was deze spoorloos totdat ze weer een zending aantroffen.

Het oprollen van dit grote netwerk van illegale schildpadden handel gebeurde al in juni maar werd nu pas bekend gemaakt. De schildpaddenboerderij werd aangetroffen in de gemeente Llucmajor op Mallorca waar de verdachte Duitser woonde samen met 1.100 verschillende soorten schildpadden en 750 schildpadeitjes, iets wat nog kan oplopen want 200 schildpadden staan op het punt om eieren te leggen.

Er werden bij deze huiszoeking twee Duitsers aangehouden waaronder de Duitser die de politie in 2009 al op de radar had staan. In Barcelona werd een derde verdachte aangehouden, een eigenaar van een winkel gespecialiseerd in exotische dieren. Volgens Europol kunnen sommige schildpadden voor wel 10.000 euro verkocht worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken