skip to Main Content
Stop de persen: Rijkste man van Spanje en Zara eigenaar raapt hondenpoep op
123rf

Stop de persen: Rijkste man van Spanje en Zara eigenaar raapt hondenpoep op

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Oh jee, de rijkste van Spanje ruimt hondenpoep op

123rf

A CORUÑA – Velen vragen zich na het lezen van een bericht over Amancio Ortega tot welk niveau de Spaanse regionale pers is gezakt. De krant La Opinión A Coruña wist een stortvloed van commentaar over zich heen te krijgen voor een krantenbericht van slechts zes regels. Dat artikel gaat over Spanje’s rijkste en een van de rijkste mannen ter wereld die de poep van zijn hond op straat opruimt.

Iets wat normaal hoort te zijn wordt in de pers in Galicië uitgemeten als iets speciaals. In het krantenartikel van woensdag staat dat de inwoners van de oude wijk in de stad A Coruña in noordwest Spanje vreemd opkeken toen ze zagen dat de rijkste man van Spanje Amancio Ortega, de eigenaar van Inditex en oprichter van o.a. Zara, zich bukte om op straat met een plastic zakje de poep van zijn hond op te ruimen.

Naast de krant La Opinión A Coruña plaatste ook de krant Faro de Vigo het bericht van de rijke poepen-opruimer onder de noemer “Amancio Ortega, een goed voorbeeld bij het wandelen van zijn hond”. Deze krant gaat echter nog een stapje verder om de huidige boetes te omschrijven als men de hondenpoep niet opruimt.

Maar vreemd genoeg is het niet de eerste keer dat een van de rijkste mannen van de wereld (steevast op nummer een, twee of drie op de Forbes lijst) in de kranten is verschenen vanwege hondenpoep. De krant ABC (niet de kleinste) schreef in 2014 al dat de oprichter van Zara zijn chihuahua op straat uitliet met een plastic zakje in de aanslag, voor het geval dit nodig zou zijn.

Omdat het schokkend wereldnieuws is dat de rijkste man van Spanje ten eerste zelf zijn hond uitlaat en dan ook nog eens zelf de poep opruimt, hebben wij van de redactie besloten dit heugelijke feit dan ook maar te vertalen en te plaatsen. Hulde aan Amancio Ortega!

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. Een hele normale zaak : de poep van je hond opruimen.
  Toch zijn er nog heel veel hondenbezitters die dit aan hun laars lappen.
  Dus toch fijn dat bekende mensen een voorbeeld stellen.
  Spijtig genoeg zal dit die fervente vervuilers hun gedrag niet veranderen. Beboeten dus!

 2. Lijkt me gewoonste zaak van de wereld dat iedereen zich aan de wet houdt.
  Begrijp de nieuwswaardigheid van dit bericht dan ook niet echt.
  Of je de boete nou een miljoen keer kunt betalen of maar net, lijkt me gewoon een fatsoenskwestie om je eraan te houden.

 3. Met alle respect, maar stop er mee om dergelijke flauwe kul hier te publiceren; we weten dat het iedere zomer “komkommer”-tijd is voor de media, maar er zijn grenzen nietwaar….

  1. De titel geeft toch aan waar het artikel over gaat, als je dat dan niet wil lezen, lees het dan gewoon niet. Ik lees ook lang niet alle artikels hoor maar ik ben wel blij dat er ook interessante bij staan die ik dan weer wel kan lezen.
   Van dit artikel las ik de titel en de commentaren want dit had ik verwacht =;0).

   Groeten, Wilfried.

   1. Natuurlijk is het geen wereldnieuws maar wel een leuk bericht. Niet leuk of interessant genoeg???? Lekker door scrollen.

 4. Wie van zijn viervoeter houd, rijk of arm,zorgt voor het opruimen van zijn vuil. Petje af voor hem, vele gewone mensen doen dit niet. Kan hem alleen maar bewonderen

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken