Radar-COVID app vanaf nu in de provincies Málaga en Almería te gebruiken

Radar-COVID app vanaf nu in de provincies Málaga en Almería te gebruiken
Beeld: Radar-COVID

Radar-COVID app vanaf nu in de provincies Málaga en Almería te gebruiken

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Sinds deze maandag 24 augustus kunnen de inwoners van de provincies Málaga en Almería de speciale coronamelder app op de telefoons installeren. Nadat het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid groen licht heeft gegeven voor het implanteren van de speciale coronavirus app die waarschuwt als je in de buurt bent geweest van iemand die COVID-19 heeft, is het nu de beurt aan de autonome overheden om de app in gebruik te nemen, iets wat in Andalusië deels gedaan is in de provincies Almería en Málaga.

De burgemeester van Málaga heeft de inwoners van de stad en provincie aangeraden de smartphone app te installeren. Volgens Francisco de la Torre is het gebruik van deze coronamelder app erg belangrijk in de strijd tegen het coronavirus want net zoals dat de mondkapjes een bescherming vormen zal de Radar-COVID smartphone app hetzelfde doen.

De Spaanse corona-volg-app is een ‘app de rastreo de contactos’ voor smartphones die beheerd wordt door de Spaanse staatssecretaris voor Digitalisering en Kunstmatige Intelligentie (Secretaría de Estado de Digitalización e Inteligencia Artificial).

De smartphone app is ontwikkeld door het bedrijf Indra, is gebaseerd op de code van Apple en Google en werkt via bluetooth. Zoals met de meeste apps moeten de smartphone gebruikers zelf de app downloaden, alle waarschuwingen accepteren en installeren op hun telefoons. 

Radar-COVID garandeert veiligheid en privacy en is 100% anoniem. Daarom vraagt men in de app niet naar een naam, telefoonnummer of e-mailadres. Het enige wat men eventueel in moet vullen is een speciale code, maar alleen als je positief getest bent.

Nadat het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid groen licht heeft gegeven voor het implanteren van de speciale coronavirus app die waarschuwt als je in de buurt bent geweest van iemand die COVID-19 heeft, is het nu de beurt aan de autonome overheden om de app in gebruik te nemen. Diverse regio’s waaronder Andalusië , Aragón, Cantabrië en Extremadura hebben al aangegeven deze app te gaan gebruiken of is de app al te gebruiken.

Deze speciale corona app wordt ingezet om positief op COVID-19 geteste personen te volgen en de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Met de corona-volg-app Radar COVID wordt de gebruiker anoniem gewaarschuwd voor het mogelijke contact dat deze de afgelopen 14 dagen heeft gehad met een persoon die is geïnfecteerd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.