Reisadvies Nederland voor HEEL Spanje op ORANJE !!!!

123rf
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Al is de aanpassing nog niet op de website nederlandwereldwijd.nl te zien, op de Facebookpagina van de Nederlandse Ambassade in Spanje heeft men maandagmiddag gemeld dat het reisadvies voor HEEL SPANJE (inclusief eilanden en enclaves) per 24 augustus 2020 om 00:00 uur dus op 25 augustus naar ‘ORANJE’ (alleen noodzakelijke reizen) gaat. Tot nu toe waren er diverse regio’s, provincies en steden op oranje geplaatst maar vanaf dinsdag 25 augustus wordt dus heel Spanje oranje.

(Tekst Facebookpagina Nederlandse Ambassade)

Als u Spanje heeft bezocht en hiervandaan terugkomt in Nederland is het dringende advies om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Alle andere (toeristische) reizen naar Spanje worden dringend ontraden.

Deze aanpassing is tot stand gekomen n.a.v. de lokale ontwikkelingen omtrent de toenemende COVID-besmettingen, lokale maatregelen en na advies van het RIVM, mede gebaseerd op data de Spaanse/regionale gezondheidsdiensten.

LINK naar de website nederlandwereldwijd.nl

Beeld: Nederlandwereldwijd.nl

Ik ben in Spanje, moet ik nu weg? Moet ik in thuisquarantaine?

Wij adviseren reizigers die zich nu in Spanje bevinden om af te wegen of voortzetting van uw reis wenselijk is. Het is mogelijk dat de Spaanse autoriteiten maatregelen treffen. Het is aan de reiziger zelf om de veiligheids- en gezondheidsrisico´s in overweging te nemen en op basis daarvan een besluit te nemen. Met het reisadvies trachten wij u zo goed als mogelijk te informeren om bij te dragen aan die beslissing. Mocht u besluiten te blijven, stelt u zich dan goed en voortdurend op de hoogte van de geldende maatregelen. Ga ook na bij uw reisverzekering en uw vervoerder wat de voorwaarden zijn.

Omdat u uit een gebied terugkomt waar kleurcode oranje geldt, wordt u dringend verzocht om na aankomst in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Wij begrijpen dat dit ingewikkeld is en dat u niet op een dergelijke maatregel rekende. Echter is het van belang dat u deze oproep opvolgt om nieuwe besmettingen in Nederland te voorkomen.

Wat betekent dit voor mijn toekomstige reis?

Mocht u binnenkort een reis gepland hebben naar Spanje, adviseren wij u contact op te nemen met uw reisorganisatie en/of vervoerder om te bezien wat de annuleringsvoorwaarden zijn. Ons dringende advies is om uw vakantie naar bovenstaande gebieden uit te stellen/te annuleren of uit te wijken, indien mogelijk.

Tot wanneer is dit reisadvies van kracht?

Het is op dit moment niet te zeggen voor hoe lang dit reisadvies geldt. De betrokken autoriteiten houden de ontwikkelingen continu in de gaten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.