skip to Main Content
De deelstaat Valencia heeft de meest bebouwde kustlijn van Spanje

De deelstaat Valencia heeft de meest bebouwde kustlijn van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

marina1aVALENCIA – Een onderzoek van Greenpeace heeft uitgewezen wat veel mensen waarschijnlijk al wisten, de meest bebouwde kustlijn van Spanje is te vinden in de Comunidad Valenciana. Er is in dat onderzoek gekeken naar bebouwingen van bijvoorbeeld chiringuitos, legale en illegale constructies, hotels etc. binnen de eerste 500 meter van de kustlijn.

Volgens Greenpeace is 51% van de Valenciaanse kustlijn volgebouwd wat het hoogste percentage is van heel Spanje. Na de Comunidad Valenciana, met onder andere de drukke Costa Blanca, staat de deelstaat Catalonië met 44% bebouwd grondgebied en Andalusië met vreemd genoeg maar 26% volgebouwde kustlijn. In de deelstaat Asturië is slechts 9% van de totale kustlijn bebouwd.

Een van de bouwprojecten die door Greenpeace aangekaart wordt is Marina d’Or wat gebouwd werd op een van de weinige stukjes maagdelijke kustlijn van de deelstaat. Dit megacomplex is echter niet de enige die fataal is voor de natuur langs de Valenciaanse kust waarvan steden als Benidorm ook aangehaald worden. Als positief geeft Greenpeace aan het behoud van Tabarca, las Columbretes en de Cabo de Sant Antonio – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken