skip to Main Content
Zoektocht naar Spanjaard die al dagen onder het puin ligt in Mexico nog niet voorbij

Zoektocht naar Spanjaard die al dagen onder het puin ligt in Mexico nog niet voorbij

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Er is al meer dan 72 uur voorbij en de tijd begint nu echt te dringen voor de 33-jarige uit Málaga afkomstige Jorge Gómez Varo, de man die onder een gebouw ligt in het door een aardbeving getroffen Mexico. Het gebouw waar Jorge zich in bevond ligt aan de Calle Álvaro Obregón en sinds dat deze constructie in elkaar stortte is men op zoek naar de Spanjaard. Men weet dat hij na de aardbeving nog leefde maar het is onbekend hoe de situatie nu is.

Dag en nacht wordt er handmatig puin geruimd en is men bezig met de zoektocht naar de 33-jarige Spanjaard van wie men weet dat hij na de aardbeving nog leefde omdat eerst honden hem lokaliseerden en daarna thermische camera’s hem als levend aangaven. Jorge werkte in het in elkaar gestorte gebouw voor een Spaans bedrijf maar daar kwam een einde aan toen Mexico afgelopen dinsdag getroffen werd door een aardbeving met een kracht van 7,1 op de schaal van Richter.

Men weet dat Jorge nog leeft omdat de familie in Spanje als eerste een telefoontje kreeg van een collega uit Mexico en ten tweede omdat zijn lichaam gevonden werd door honden en daarna gelokaliseerd door thermische camera’s. Het probleem is alleen dat de reddingswerkers niet zo snel bij de plaats kunnen komen waar men denkt dat Jorge te vinden is. Er is veel puin en er is gevaar dat het gebouw verder in elkaar stort waarbij ook de levens van de reddingswerkers in het gevaar komt. Net zoals in het geval van de overige meer dan 50 vermisten wil men in het geval van Jorge geen grote machines inzetten om puin te ruimen omdat men bang is dat de zoektocht alleen maar moeilijker wordt.

De regen van de afgelopen dagen heeft de redding moeilijker gemaakt en er is ook gevaar dat de plaats waar de Spanjaard zich bevindt vol kan lopen met water met alle gevolgen van dien. Voorlopig zeggen de thermische camera’s dat Jorge nog leeft maar dat zijn hartslag laag is, normaal omdat hij al dagenlang niets heeft gegeten en gedronken. Reddingswerkers hebben de hoop de Spanjaard levend onder het puin vandaan te halen, iets wat ze de afgelopen dagen in veel gevallen ook al gedaan hebben met andere mensen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Hoop voor Jorge dat hij zo snel mogelijk levend van onder het puin kan gehaald worden.
    Dit moeten verschrikkelijke uren voor zijn familie zijn, want onzekerheid en angst doet wat met een mens.

    1. Inderdaad Sonia, hier ben ik het helemaal mee eens, ik moet er niet aan denken dat één van mijn geliefden onder het puin zou liggen………moet vreselijk zijn, zowel voor degene onder als boven het puin…..ik hoop dat het goed afloopt.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken