Real Madrid krijgt vernieuwd stadion ter waarde van 575 miljoen euro

Real Madrid krijgt vernieuwd stadion ter waarde van 575 miljoen euro

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De leden hebben gekozen, voorzitter Florentino Pérez heeft op zondag toestemming gekregen om het huidige Santiago Bernabeu stadion te verbouwen. De Koninklijke gaat daarvoor een lening aan van 575 miljoen euro die de sportclub binnen 35 jaar moet terugbetalen.

Real Madrid moet daarvoor het modernste en beste voetbalstadion van de 21e eeuw krijgen. Voor de leiding van de club mag de lening geen probleem zijn aangezien ze verwacht dit jaar 572 euro te gaan verdienen. Met de nieuwe lening van 575 miljoen euro zal Real Madrid jaarlijks zo’n 25 miljoen euro gaan aflossen wat volgens de voorzitter slechts 4% is van de inkomsten.

De werkzaamheden moeten drie jaar en zes maanden gaan duren maar een begindatum is nog niet gegeven. Er zijn nu wel foto’s en video’s te zien van hoe het vernieuwde Santiago Bernabeu er uit moet gaan zien maar de definitieve plannen zullen pas volgend jaar bekend worden gemaakt.

Er is niet alleen lof voor de nieuwe plannen die met een meerderheid van de stemmen is aangenomen maar ook kritiek. Zo zeggen sommigen dat het vernieuwde stadion op een ruimteschip uit een Star Wars film lijkt en niets te maken heeft met een voetbalstadion.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.