skip to Main Content
Real Madrid krijgt vernieuwd stadion ter waarde van 575 miljoen euro
Real Madrid

Real Madrid krijgt vernieuwd stadion ter waarde van 575 miljoen euro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Real Madrid krijgt vernieuwd stadion ter waarde van 575 miljoen euro

Real Madrid

MADRID – De leden hebben gekozen, voorzitter Florentino Pérez heeft op zondag toestemming gekregen om het huidige Santiago Bernabeu stadion te verbouwen. De Koninklijke gaat daarvoor een lening aan van 575 miljoen euro die de sportclub binnen 35 jaar moet terugbetalen.

Real Madrid moet daarvoor het modernste en beste voetbalstadion van de 21e eeuw krijgen. Voor de leiding van de club mag de lening geen probleem zijn aangezien ze verwacht dit jaar 572 euro te gaan verdienen. Met de nieuwe lening van 575 miljoen euro zal Real Madrid jaarlijks zo’n 25 miljoen euro gaan aflossen wat volgens de voorzitter slechts 4% is van de inkomsten.

De werkzaamheden moeten drie jaar en zes maanden gaan duren maar een begindatum is nog niet gegeven. Er zijn nu wel foto’s en video’s te zien van hoe het vernieuwde Santiago Bernabeu er uit moet gaan zien maar de definitieve plannen zullen pas volgend jaar bekend worden gemaakt.

Er is niet alleen lof voor de nieuwe plannen die met een meerderheid van de stemmen is aangenomen maar ook kritiek. Zo zeggen sommigen dat het vernieuwde stadion op een ruimteschip uit een Star Wars film lijkt en niets te maken heeft met een voetbalstadion.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Hoe zat dat ook al weer met de Fair Play regels van de UEFA??
  Ze lenen in Spanje voor de club echt van alles, kopen van spelers, stadion verbouwen, en nog wat in de zakken douwen van de bestuurders….begrijp me goed hoor, als het binnen de regels past, dan prima, maar in menig ander land zou zo iets absoluut niet binnen de regels passen. Daar zouden al de lokale bonden een stokje voor steken.
  Maar ja, in Nederland wil Feijenoord ook een nieuw stekje bouwen heh, dat gaat dan weer met steun van de gemeente….dus zo is dan uiteindelijk overal wel weer wat.
  De bedragen in de sport worden gekker en gekker, tis geen sport meer, pure handel.

  1. Jij doelt waarschijnlijk op het Financial Fair Play! Wel, dat hele goede idee is door alle nationale bonden omarmd, en …….. daarna in de koelkast gezet. Iedere vraag er over krijgt hetzelfde antwoord: ” We zijn aan het bekijken hoe we zo’n regelement het beste vorm kunnen geven!”
   En dit duurt nu al jaren en intussen gaat het voetbal kapot.

   1. Klopt Jan, dat bedoel ik.
    Ach het is 1 poppenkast. Kijk naar PSG, nu een tweede onderzoek omdat men het eerste onderzoek niet vertrouwd….
    Geloof dat er in Spanje van de 20 clubs maar 4 financieel gezond zijn, de rest, waaronder Barca en Real worden overeind gehouden door de banken. En die banken werden weer overeind gehouden door garanties van de ECB en door het verplaatsen van alle troep in 1 nieuwe bank….oftewel, wij met ons allen betalen dit hele circus, bezopen gedoe.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken