skip to Main Content
Ryanair heeft deze week opnieuw te maken met een staking op 28 september
El Economista

Ryanair heeft deze week opnieuw te maken met een staking op 28 september

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Ryanair heeft deze week opnieuw te maken met een staking op 28 september

El Economista

MADRID – Komende vrijdag 28 september zullen de Ierse low cost luchtvaartmaatschappij en de duizenden passagiers opnieuw te maken krijgen met een staking. Het zal de tweede keer zijn deze zomer dat het cabinepersoneel in meerdere landen tegelijk het werk gaat neerleggen, in dit geval in vijf landen. De syndicaten dreigen echter met een staking elke maand als er geen gehoor wordt gegeven aan de eisen.

Een van de belangrijkste redenen voor de staking van het cabinepersoneel van Ryanair in Nederland, België, Spanje, Portugal en Italië is het feit dat men op contract wil staan in het land waar men werkt en waar Ryanair een basis heeft in plaats van Ierland waar de arbeidsvoorwaarden heel anders zijn. Daarnaast wordt er steeds meer geroepen dat er een verandering moet komen in de leiding van Europa’s drukste vliegmaatschappij omdat men blijkbaar met de onderhandelingen niet verder lijkt te komen.

Chaos?

Terwijl de syndicaten spreken van een komende chaos in het vliegverkeer van Ryanair waardoor duizenden passagiers de dupe zullen zijn, zegt de Ierse luchtvaartmaatschappij dat deze chaos wel zal meevallen aangezien het om nog geen 10% van de geplande vluchten gaat die te maken krijgen met de staking. Net zoals bij eerdere stakingen verwacht Ryanair dat het merendeel van het cabinepersoneel gewoon het werk zal uitvoeren.

Meer stakingen

Er kan met recht gesproken worden over een zomer van stakingen bij Ryanair van zowel het cabinepersoneel op 25 en 26 juli en meerdere data wat betreft werkonderbrekingen van piloten.

Maar als het aan de syndicaten ligt zal er elke maand een dag gestaakt gaan worden. Dat moet dan gaan gebeuren totdat er geluisterd wordt en voldaan wordt aan de eisen van het cabinepersoneel en de piloten van Ryanair. Overigens heeft men bij de EU in Brussel ook al aangegeven dat het personeel op contract moet staan in het land waar de vliegbasis is, een regel die werd ingevoerd in 2012.

Ryanair zegt dat ze druk bezig zijn om zoveel mensen die te maken krijgen met geannuleerde vluchten om te boeken naar andere vliegtuigen of het geld terug te geven. Deze week zal ook op de website van de Ierse vliegmaatschappij de vluchten vermeld worden die komende vrijdag 28 september geannuleerd zullen worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. Ze hebben veel mails gestuurd, maar let op, . ze zeggen daarin niet dat de vlucht geannulerd is. Laten weten dat er vrijdag mogelijks problemen zullen zijn en dat u gratis kunt omboeken(Dus gratis omboekkosten) de nieuwe vluchtkosten gaan van u rekening en zij zijn verder vrij van verhaal.(want heeft uit vrije wil omgeboekt, ze zijn dus uitgekookt)

  2. Allemaal heel terecht hoor…. maar voorlopig ben ik de pisang as 28e september…Hard gewerkt ervoor …. balen

  3. Volstrekt logische acties en ik steun ze volledig. Er moet maar eens een einde komen aan die uitbuiterij van het personeel door omzeiling van de sociale wetgevingen . Dit laatste natuurlijk door iedereen zg naar Iers recht te behandelen. Hier mag Brussel trouwens ook best wel eens wat aan doen. Mensen, vliegen voor een paar tientjes kan alleen over de ruggen van het personeel , realiseert u zich dat goed als u weer eens een kaartje koopt bij dit bedrijf.

  4. Ik wens de bemanningen van Ryanair veel succes met hun strijd voor betere arbeidsvoorwaarden. Ik mag hopen dat er een vermindering van passagiers gaat optreden bij de vluchten van Ryanair. Hier op Fuerteventura zijn we gelukkig want per 31 october gaat Easyjet twee maal per week vliegen vanaf Schiphol op Fuerteventura op redelijke vertrek en aankomsttijden. Natuurlijk is Easyjet ook niet alles maar ze zijn minder arrogant dan mister Ryanair.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken