skip to Main Content
Uber en Cabify diensten gratis op 26 september in Spanje
Diario Sur

Uber en Cabify diensten gratis op 26 september in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Uber en Cabify diensten gratis op 26 september in Spanje

Diario Sur

MADRID – Op woensdag 26 september zullen de taxiritten met de diensten Uber en Cabify in Spanje tussen 10 en 22 uur gratis zijn voor iedereen die daar gebruik van wil maken. Het is op die dag tussen die tijdstippen mogelijk om gratis via de respectievelijke smartphone apps een taxi te bestellen bij Uber en Cabify. Deze actie vindt plaats slechts twee dagen voordat de wet rondom de VTC-licenties goedgekeurd gaat worden en kan gezien worden als een vorm van protest.

De vereniging van eigenaren van de zogenaamde Vehículos de Alquiler con Conductor (VTC) Unauto heeft aangekondigd dat op woensdag 26 september tussen 10 en 22 uur alle ritten gratis te bestellen zijn via de smartphone apps van Uber en Cabify. Volgens Unauto is dit de ideale manier voor de nieuwkomers om de goede service van de 15.000 VTC chauffeurs te leren kennen.

De actie van de VTC-chauffeurs komt slechts twee dagen voordat op 28 september er een nieuwe wet goedgekeurd gaat worden waarbij het systeem van de licenties veranderd zal worden. Zo zouden in de toekomst de regionale overheden van de autonome deelstaten voor hun regio de wetten moeten gaan bepalen waarbij het systeem van 1/30 gerespecteerd moet worden (1 VTC op 30 taxi’s), iets wat actueel 1/6 is (1 VTC op 6 taxi’s).

Zoals bekend voert de taxisector in Spanje oorlog tegen de VTC-sector omdat deze gezien wordt als oneerlijke concurrentie. Op 25 juli begon een staking in Barcelona waarbij de taxichauffeurs in de Catalaanse stad gedurende een week niet hebben gewerkt en actie voerden tegen Uber en Cabify rijders. Al snel volgden andere steden in Spanje waardoor er tienduizenden taxi’s niet reden op diverse dagen eind juli en begin augustus.

Steden

Uber was tot aan het begin van deze zomer alleen beschikbaar in 2 Spaanse steden, Madrid en Barcelona. Actueel zijn er 10 Spaanse steden waar men gebruik kan maken van de Uber diensten, te weten Madrid, Barcelona, Málaga, Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Mijas, Marbella en sinds 25 september ook Sevilla.

Cabify is sinds het begin van juni dit jaar te vinden in 6 Spaanse steden, te weten Madrid, Barcelona, Málaga, Sevilla, Alicante en Valencia.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Ik heb geen ervaring met Uber en aanverwante bedrijven.
    Het enige dat ik weet is dat het moederbedrijf dik in de schulden zit, maar tja, dat zit een bedrijf als Vodafone ook.
    Wellicht is het niet zo verkeerd als er wat meer marktwerking komt, maar dan wel op een manier dat iedereen er aan kan wennen en zich kan aanpassen.
    Er zijn al teveel bedrijven met een zwaar monopolie in Spanje!
    Tot de tijd dat het helder is wat wel en niet kan en mag, rijd ik of zelf en bij een avondje uit, ga ik met de lokale taxi´s waarvan ik de meeste mensen toch al goed ken LOL.

  2. Ik zie dit gewoon als een ordinaire manier om de bestaande taxichauffeur de nek om te draaien. En dat terwijl Spaanse taxies al relatief goedkoop zijn.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken