skip to Main Content
Spaanse politiehonden in adoptie via ‘Héroes de 4 patas’
Twitter

Spaanse politiehonden in adoptie via ‘Héroes de 4 patas’

MADRID – Een stichting is enkele jaren geleden begonnen om gepensioneerde politiehonden in Spanje een nieuw huis te geven waar ze de laatste jaren gelukkig verder kunnen leven na hun belangrijke werk bij o.a. de Policia Nacional en Guardia Civil. ‘Héroes de 4 patas’ heeft in vier jaar tijd 200 politiehonden in adoptie gegeven.

Nationale politie, lokale politie, Guardia Civil, brandweer en Protección Civil. Ze hebben allemaal een afdeling met gespecialiseerde honden die meehelpen met het belangrijke werk. Deze ‘unidades caninas’ zijn lange tijd een onbekende afdeling geweest maar langzaamaan komt daar verandering in.

Maar wat als een politiehond met pensioen moet gaan omdat hij/zij het zware werk niet meer aan kan en vervangen wordt door een jongere collega? Dan zorgt ‘Héroes de 4 patas’ ofwel Helden op vier poten voor de adoptie. 

Vier jaar geleden werd deze ONG (Niet-gouvernementele organisatie) opgericht om honden die vaak tussen de 9 en 11 jaar oud zijn maar ook soms 2 of 3 jaar als de honden om de een of andere reden worden afgekeurd, een nieuwe familie te geven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 18 reacties
 1. Willem,….. Miel is niet meer te helpen. Zo een oude verbeten knor wordt zelfs afgewezen in opvangcentrums voor ouderen, zelfs daar is hij niet welkom, en willen ze hem niet hebben. Misschien vandaar zijn jaloezie dat deze honden een beter plekje als hemzelf worden aangeboden.

 2. Hola. Ik begrijp niks van de tekst van Nicole, sorry , maar ik denk verkeerd antwoord op verkeerde tekst en zij is niet de enige. Als iemand bang is van bepaalde honden is dat zijn volste recht. Als iemand honden mijdt, mijdt hij misschien ook kinderen omdat hij er niet mee om kan. Iedereen is anders en laten we wat verdraagzamer zijn aub.

 3. Het is beter om niet te reageren op de teksten van Miel.
  Hij zoekt aandacht, schrijft een hoop onzin. Gewoon negeren.
  Hopelijk zoekt hij hulp of hij is al onder behandeling.

 4. Ik wil reageren op de laster die op mijn broer neer komt als “moordenaar” vandaag 24 september 2019 weet niemand wat er gebeurd is .Nu momenteel zit mijn broer vast door de dochter haar woorden ,daar mijn broer zelf gewond was en zelf niets heeft kunnen zeggen had evengoed de dochter kunnen beschuldigen als dader . Want het recht zegt “de persoon die d
  de slachtoffers vind is een verdachte ” helaas heeft hij zich niet kunnen verweren en zijn de woorden van betichting de wereld ingegaan ! Mijn broer is van de eerste uren door de dochter “Sam” die wraakgevoelens had op Danny als moordenaar de wereld en media ingestuurd . De dochter Sam die zelf verklaarde vroeger dat haar moeder Riet een alcoholiste en drankprobleem(bewijzen van ) had gaat nu zeggen dat ze een goede band had met haar moeder ???niets is minder waar . Helaas heeft mijn broer Danny 3 weken in het ziekenhuis gelegen , daarna ziekenboeg in het gevang en dan was het Spaanse gerecht in verlof en daarmee bleef alles liggen . Maar er is nog geen één bewijs en word momenteel onschuldig beschuldigde is het pijnlijk om zo een laster woorden te lezen.
  Reactie’s van mensen die pijnlijk zijn om te lezen ,terwijl ze nog niets weten !

  1. Nicole, heeft jou reactie iets met het artikel te maken?, ik begrijp het niet helemaal.
   Misschien heb ik delen van de reacties gemist, kun je e.e.a. verklaren?

   Beste Miel,

   wat jij allemaal schrijft slaat werkelijk nergens op.
   Soms kan ik mij in jou reacties vinden, maar dit is werkelijk een kul reactie.

  1. Klopt, Fred. De enige know-how die ik heb is hoe het voelt om gebeten te worden. Op een camping in Breskens, door de hond van een vriend en nadat we samen met het beest een paar uur op stap waren geweest. Sindsdien mijd ik die grote (on)dieren als de pest. Wat mij betreft horen ze niet thuis tussen de mensen, tenzij bij mensen die daarvoor zijn opgeleid en dus weten hoe ermee om te gaan. Daar hoor ik inderdaad niet bij en ik vermoed de meeste ‘baasjes’ op dit forum ook niet Vrienden die een dergelijk monster in huis hebben, hoeven me niet uit te nodigen en ze komen met dat beest ook bij mij nooit over de vloer. Ik ben er bang voor en wantrouw ze volledig. Ik denk ook dat ik niet de enige ben. Dus, heb je zo een monster blijf er dan a.u.b. mee thuis, zou ik zeggen. Maar ja, misschien geniet je er wel van om andere mensen de stuipen op het lijf te jagen.

   1. Miel ik ben voorheen een keer aangevallen door mensen, verder hoef ik nu niet meer te gaan met mijn antwoord neem ik aan. 1 incident maakt niet gelijk alles slecht. Als ik jou was zou ik weer proberen vertrouwen te krijgen in honden zodat ze jou ook vertrouwen. Honden voelen namelijk perfect aan hoe jij je voelt.

    1. Het probleem is: jij bent niet mij. Jij houdt blijkbaar van dieren, ik niet. Ik kan best begrijpen dat sommige mensen een troeteldier nodig hebben, of en trouwe vriend, of een werkbeest of zelfs een statussymbool. Ik niet. De relatie met mijn vrouw volstaat en voor zover ik weet is dat ook wederkerig. Huisdieren zijn voor ons overbodig, kosten geld, vragen verzorging en veroorzaken last en ongemak Wij zien geen enkele meerwaarde in het houden van een huisdier. Wij voelen ons best OK zonder en we vinden het niet leuk dat ze ons door anderen opgedrongen worden. Is daar iets mis mee ?

     1. Miel als jij dieren niet vertrouwd vertrouwen ze jou ook niet en blijft je probleem gewoon bestaan. Maar dat is schijnbaar wat jij graag wil, ondanks dat steeds meer mensen tegenwoordig een huisdier nemen het wordt met de jaren dus veel drukker om je heen wat dieren betrefd. Veel plezier ermee!

   2. Miel, en wat wat heeft dat zielig en o zo treurig verhaal te maken met dit onderwerp . Get a life . Aandachtzoeker

 5. Ongelooflijk dat er mensen zijn die, waarschijnlijk enkel en alleen uit snobisme, bereid zijn om dergelijke tot agressie opgevoede monsters in huis te nemen. Erger nog, de kans is groot dat ze ermee in de straten gaan paraderen en zodoende ook andere mensen in gevaar brengen. Hopelijk gaat men zeer selectief te werk en kunnen alleen personen die daarvoor zijn opgeleid dergelijke beesten adopteren. Hēroes de 4 patas !! Hallo ???

  1. Miel , ooit gehoord van reddingshonden, bomdedectiehonden, ,drugshonden,kadaveropsporingshonden en vele anderen special opgeleide honden . Als je niet weet waarover je spreekt , dan kun je beter zwijgen .

   1. Tja, ik had het over “tot agressie opgevoede monsters”. Dat jij denkt dat ik daarmee ook drugshonden en dergelijke bedoel wijst er op dat je ofwel nogal dom bent, ofwel nogal van slechte wil Ik geef je het voodeel van de twjjfel en gok op het laatste.

    1. Miel, ik merk dat je er niets van afweet . En zeker niet van de opleiding en nazorg van die geweldige schepsels die opgeleid worden om taken te vervullen die levens redden . Je tekst en ik kopieer ,: Ongelooflijk dat er mensen zijn die, waarschijnlijk enkel en alleen uit snobisme, bereid zijn om dergelijke tot agressie opgevoede monsters in huis te nemen. Erger nog, de kans is groot dat ze ermee in de straten gaan paraderen en zodoende ook andere mensen in gevaar brengen, einde citaat, laat zien dat er geen bal van begrijpt . Maar reageer dan ook niet .

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken