Search
menu
Search

Spaanse politiehonden in adoptie via ‘Héroes de 4 patas’

Oeps ... foto ontbreekt!

Spaanse politiehonden in adoptie via ‘Héroes de 4 patas’

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Een stichting is enkele jaren geleden begonnen om gepensioneerde politiehonden in Spanje een nieuw huis te geven waar ze de laatste jaren gelukkig verder kunnen leven na hun belangrijke werk bij o.a. de Policia Nacional en Guardia Civil. ‘Héroes de 4 patas’ heeft in vier jaar tijd 200 politiehonden in adoptie gegeven.

Nationale politie, lokale politie, Guardia Civil, brandweer en Protección Civil. Ze hebben allemaal een afdeling met gespecialiseerde honden die meehelpen met het belangrijke werk. Deze ‘unidades caninas’ zijn lange tijd een onbekende afdeling geweest maar langzaamaan komt daar verandering in.

Maar wat als een politiehond met pensioen moet gaan omdat hij/zij het zware werk niet meer aan kan en vervangen wordt door een jongere collega? Dan zorgt ‘Héroes de 4 patas’ ofwel Helden op vier poten voor de adoptie. 

Vier jaar geleden werd deze ONG (Niet-gouvernementele organisatie) opgericht om honden die vaak tussen de 9 en 11 jaar oud zijn maar ook soms 2 of 3 jaar als de honden om de een of andere reden worden afgekeurd, een nieuwe familie te geven.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?