Spaanse politiehonden in adoptie via ‘Héroes de 4 patas’

Spaanse politiehonden in adoptie via ‘Héroes de 4 patas’
Beeld: Twitter

MADRID – Een stichting is enkele jaren geleden begonnen om gepensioneerde politiehonden in Spanje een nieuw huis te geven waar ze de laatste jaren gelukkig verder kunnen leven na hun belangrijke werk bij o.a. de Policia Nacional en Guardia Civil. ‘Héroes de 4 patas’ heeft in vier jaar tijd 200 politiehonden in adoptie gegeven.

Nationale politie, lokale politie, Guardia Civil, brandweer en Protección Civil. Ze hebben allemaal een afdeling met gespecialiseerde honden die meehelpen met het belangrijke werk. Deze ‘unidades caninas’ zijn lange tijd een onbekende afdeling geweest maar langzaamaan komt daar verandering in.

Maar wat als een politiehond met pensioen moet gaan omdat hij/zij het zware werk niet meer aan kan en vervangen wordt door een jongere collega? Dan zorgt ‘Héroes de 4 patas’ ofwel Helden op vier poten voor de adoptie. 

Vier jaar geleden werd deze ONG (Niet-gouvernementele organisatie) opgericht om honden die vaak tussen de 9 en 11 jaar oud zijn maar ook soms 2 of 3 jaar als de honden om de een of andere reden worden afgekeurd, een nieuwe familie te geven.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

17
Reageer op dit artikel

5 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
  Abonneer  
Abonneren op
Mimie

Hola. Ik begrijp niks van de tekst van Nicole, sorry , maar ik denk verkeerd antwoord op verkeerde tekst en zij is niet de enige. Als iemand bang is van bepaalde honden is dat zijn volste recht. Als iemand honden mijdt, mijdt hij misschien ook kinderen omdat hij er niet mee om kan. Iedereen is anders en laten we wat verdraagzamer zijn aub.

Willem

Het is beter om niet te reageren op de teksten van Miel.
Hij zoekt aandacht, schrijft een hoop onzin. Gewoon negeren.
Hopelijk zoekt hij hulp of hij is al onder behandeling.

Lauwers Nicole

Ik wil reageren op de laster die op mijn broer neer komt als “moordenaar” vandaag 24 september 2019 weet niemand wat er gebeurd is .Nu momenteel zit mijn broer vast door de dochter haar woorden ,daar mijn broer zelf gewond was en zelf niets heeft kunnen zeggen had evengoed de dochter kunnen beschuldigen als dader . Want het recht zegt “de persoon die d de slachtoffers vind is een verdachte ” helaas heeft hij zich niet kunnen verweren en zijn de woorden van betichting de wereld ingegaan ! Mijn broer is van de eerste uren door de dochter “Sam” die… Lees verder »

Raptor

Wat een malheur…..Helden op vier poten……

Freek

Nicole, heeft jou reactie iets met het artikel te maken?, ik begrijp het niet helemaal.
Misschien heb ik delen van de reacties gemist, kun je e.e.a. verklaren?

Beste Miel,

wat jij allemaal schrijft slaat werkelijk nergens op.
Soms kan ik mij in jou reacties vinden, maar dit is werkelijk een kul reactie.

Fred

Miel heeft totaal geen know-how van dieren en toch probeerd hij daarmee dan toch nog een zeer kromme mening te geven.

Miel

Klopt, Fred. De enige know-how die ik heb is hoe het voelt om gebeten te worden. Op een camping in Breskens, door de hond van een vriend en nadat we samen met het beest een paar uur op stap waren geweest. Sindsdien mijd ik die grote (on)dieren als de pest. Wat mij betreft horen ze niet thuis tussen de mensen, tenzij bij mensen die daarvoor zijn opgeleid en dus weten hoe ermee om te gaan. Daar hoor ik inderdaad niet bij en ik vermoed de meeste ‘baasjes’ op dit forum ook niet Vrienden die een dergelijk monster in huis hebben,… Lees verder »

Fred

Miel ik ben voorheen een keer aangevallen door mensen, verder hoef ik nu niet meer te gaan met mijn antwoord neem ik aan. 1 incident maakt niet gelijk alles slecht. Als ik jou was zou ik weer proberen vertrouwen te krijgen in honden zodat ze jou ook vertrouwen. Honden voelen namelijk perfect aan hoe jij je voelt.

Miel

Het probleem is: jij bent niet mij. Jij houdt blijkbaar van dieren, ik niet. Ik kan best begrijpen dat sommige mensen een troeteldier nodig hebben, of en trouwe vriend, of een werkbeest of zelfs een statussymbool. Ik niet. De relatie met mijn vrouw volstaat en voor zover ik weet is dat ook wederkerig. Huisdieren zijn voor ons overbodig, kosten geld, vragen verzorging en veroorzaken last en ongemak Wij zien geen enkele meerwaarde in het houden van een huisdier. Wij voelen ons best OK zonder en we vinden het niet leuk dat ze ons door anderen opgedrongen worden. Is daar iets… Lees verder »

Fred

Miel als jij dieren niet vertrouwd vertrouwen ze jou ook niet en blijft je probleem gewoon bestaan. Maar dat is schijnbaar wat jij graag wil, ondanks dat steeds meer mensen tegenwoordig een huisdier nemen het wordt met de jaren dus veel drukker om je heen wat dieren betrefd. Veel plezier ermee!

alain

Miel, en wat wat heeft dat zielig en o zo treurig verhaal te maken met dit onderwerp . Get a life . Aandachtzoeker

Miel

Ongelooflijk dat er mensen zijn die, waarschijnlijk enkel en alleen uit snobisme, bereid zijn om dergelijke tot agressie opgevoede monsters in huis te nemen. Erger nog, de kans is groot dat ze ermee in de straten gaan paraderen en zodoende ook andere mensen in gevaar brengen. Hopelijk gaat men zeer selectief te werk en kunnen alleen personen die daarvoor zijn opgeleid dergelijke beesten adopteren. Hēroes de 4 patas !! Hallo ???

alain

Miel , ooit gehoord van reddingshonden, bomdedectiehonden, ,drugshonden,kadaveropsporingshonden en vele anderen special opgeleide honden . Als je niet weet waarover je spreekt , dan kun je beter zwijgen .

Miel

Tja, ik had het over “tot agressie opgevoede monsters”. Dat jij denkt dat ik daarmee ook drugshonden en dergelijke bedoel wijst er op dat je ofwel nogal dom bent, ofwel nogal van slechte wil Ik geef je het voodeel van de twjjfel en gok op het laatste.

alain

Miel, ik merk dat je er niets van afweet . En zeker niet van de opleiding en nazorg van die geweldige schepsels die opgeleid worden om taken te vervullen die levens redden . Je tekst en ik kopieer ,: Ongelooflijk dat er mensen zijn die, waarschijnlijk enkel en alleen uit snobisme, bereid zijn om dergelijke tot agressie opgevoede monsters in huis te nemen. Erger nog, de kans is groot dat ze ermee in de straten gaan paraderen en zodoende ook andere mensen in gevaar brengen, einde citaat, laat zien dat er geen bal van begrijpt . Maar reageer dan ook… Lees verder »

emma c.

weer veel bijdehandjes en bitterkoekjes als ontbijt genomen miel?

sonia.declercq@gmail.com

Miel toch !!!!!

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.