Spaanse politiehonden in adoptie via ‘Héroes de 4 patas’

Spaanse politiehonden in adoptie via ‘Héroes de 4 patas’
Beeld: Twitter

Spaanse politiehonden in adoptie via ‘Héroes de 4 patas’

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Een stichting is enkele jaren geleden begonnen om gepensioneerde politiehonden in Spanje een nieuw huis te geven waar ze de laatste jaren gelukkig verder kunnen leven na hun belangrijke werk bij o.a. de Policia Nacional en Guardia Civil. ‘Héroes de 4 patas’ heeft in vier jaar tijd 200 politiehonden in adoptie gegeven.

Nationale politie, lokale politie, Guardia Civil, brandweer en Protección Civil. Ze hebben allemaal een afdeling met gespecialiseerde honden die meehelpen met het belangrijke werk. Deze ‘unidades caninas’ zijn lange tijd een onbekende afdeling geweest maar langzaamaan komt daar verandering in.

Maar wat als een politiehond met pensioen moet gaan omdat hij/zij het zware werk niet meer aan kan en vervangen wordt door een jongere collega? Dan zorgt ‘Héroes de 4 patas’ ofwel Helden op vier poten voor de adoptie. 

Vier jaar geleden werd deze ONG (Niet-gouvernementele organisatie) opgericht om honden die vaak tussen de 9 en 11 jaar oud zijn maar ook soms 2 of 3 jaar als de honden om de een of andere reden worden afgekeurd, een nieuwe familie te geven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.