Corona Spanje: 700.000+ positieven en 31.000+ doden sinds aanvang corona-crisis

123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het aantal positief op coronavirus geteste personen (via PCR-tests) is slechts 9 dagen nadat de 600.000 positieven op 15 september werd bereikt op donderdag 24 september met meer dan 104.000 personen gestegen naar 704.209 positief geteste personen sinds de aanvang van de corona-crisis in Spanje. Het aantal corona-doden is volgens de officiële cijfers inmiddels ook boven de 31.000 personen gekomen in Spanje, al zal het echte aantal sterfgevallen hoger zijn.

LET OP: Elke doordeweekse dag tussen 17 en 19 uur worden de officiële corona-cijfers door het Ministerie van Volksgezondheid bekend gemaakt en HIER gepubliceerd (PDF). Daarbij moet je goed letten op twee verschillende cijfers wat betreft het aantal positief geteste personen: een totaal (globaal) cijfer van positieven wat het verschil is tussen de totalen van twee dagen maar waarbij de besmettingen niet allemaal de afgelopen 24 uur zijn geregistreerd en vaak met vertraging zijn gemeld door de autonome regio’s en die van de positieven die de afgelopen 24 uur zijn gemeld en geverifieerd.

Op donderdag 24 september kwamen er in 24 uur tijd globaal gezien 10.653 nieuwe positief geteste personen bij en overleden er in 24 uur tijd 84 personen. De afgelopen 24 uur werden er 1.310 personen opgenomen in ziekenhuizen maar konden er ook 1.177 patiënten de ziekenhuizen verlaten. Op dit moment liggen er 1.445 covid-patiënten op de intensive care wat 17,02% van de capaciteit is terwijl dat 9,5% bij de normale ziekenhuisbedden is.

Corona-cijfers donderdag 24 september

Positieven (globaal **)10.653
Positieven (24 uur)3.471
Positieven (7 dagen)58.622
Positieven (14 dagen)133.206
Positieven (totaal crisis)704.209
Corona-doden (24 uur)84
Corona-doden (7 dagen)500
Corona-doden (totaal crisis)31.118
Ziekenhuisopnames (op dit moment)11.041
Ziekenhuisopnames (24 uur)1.310
Ziekenhuisopnames (7 dagen)2.404
Ziekenhuisopnames (totaal crisis)146.477
Intensive care (op dit moment)1.445
Intensive care (7 dagen)189
Intensive care (totaal crisis)13.255
Ziekenhuisontslagen (24 uur)1.177
Ziekenhuisbedden bezet (heel Spanje)9,5%
Intensive care bezet (heel Spanje)17,02%
PCR-tests (7 dagen)729.324
** = Globaal, het verschil tussen de totaal aantal positieven tussen twee opeenvolgende dagen (maar niet allemaal geregistreerd in 24 uur tijd).

Extra informatie:

In de meeste gevallen gaat het bij de positieven in Spanje om asymptomatische besmettingsgevallen waarbij de besmette of positief geteste personen geen corona-symptomen vertonen maar wel het coronavirus kunnen verspreiden. De meeste positieven ontwikkelen geen of slechts milde symptomen. Het is echter wel belangrijk om deze positieven te isoleren, in quarantaine te plaatsen en een contactonderzoek te verrichten. Er zijn op dit moment veel minder ziekenhuis en ic-opnames dan in maart.

Het aantal sterfgevallen is niet het echte aantal corona-doden omdat veel mensen overleden zijn zonder dat getest werd of zij besmet waren of niet. Er zijn ook andere cijfers in omloop die spreken over meer dan 40.000 doden.

KLIK HIER voor de evolutie van het coronavirus per autonome regio en KLIK HIER voor deze cijfers per Spaanse provincie. Let op, deze cijfers zijn tot 13 september bijgehouden en zullen binnenkort wel geactualiseerd worden door het Ministerie van Volksgezondheid en het Centro Nacional de Epidemiología.

Nieuwe positieven per dag

Positieven sinds begin corona-crisis

Ziekenhuis (grijs) en Intensive care (rood) opnames afgelopen 7 dagen

Aantal corona-doden afgelopen 24 uur

Totaal aantal doden sinds begin corona-crisis

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.