Inwoners van Spanje lopen meer vanwege corona-crisis

Europa Press
Beeld: Europa Press

Inwoners van Spanje lopen meer vanwege corona-crisis

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De inwoners van Spanje hebben vanwege de corona-crisis hun gebruiken en gewoonten veranderd of aangepast waaronder ook de vorm van transport. Met name het lopen, fietsen en de elektrische steps maar ook de eigen auto zijn populairder geworden terwijl het openbare vervoer zoals trein, bus, tram en metro juist gebruikers verliest.

Volgens een onderzoek/enquête van het sociale netwerk Nextdoor heeft 48,5% van de inwoners van Spanje de mobiliteitsgewoonten veranderd als gevolg van de pandemie. Er werden in augustus 5.000 deelnemers ondervraagd waaruit blijkt dat dit percentage 53,8% is in Barcelona, 54,8% in Madrid, 50,6% in Valencia en 52% in Sevilla.

Het te voet naar het werk, winkels of andere plaatsen gaan is overal gegroeid met een gemiddelde van 59,6% van de deelnemers dat aangeeft nu meer te lopen dan voor de pandemie. Maar deze cijfers zijn per grote stad weer anders.

Zo geeft 60% in Barcelona aan dat ze meer loopt terwijl 18,9% zegt meer te fietsen of de elektrische step te gebruiken. 8% zegt meer met het openbaar vervoer te gaan terwijl 7,5% meer de eigen auto gebruikt om zich veilig te verplaatsen.

In Madrid zegt 65% meer te voet te gaan dan voor de pandemie maar is ook het gebruik van het openbaar vervoer bij 13% gestegen. 11,2% zegt meer de eigen auto te nemen terwijl slechts 6,3% aangeeft meer te fietsen of de elektrische step te gebruiken.

Maar het is in Zaragoza waar meer dan ooit gewandeld wordt omdat 63% aangeeft meer te voet te gaan terwijl dat het minste is gestegen met 55,4% in Valencia.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.