8.000 kilo dode walvis gevonden op het strand van El Altet in Elche

8.000 kilo dode walvis gevonden op het strand van El Altet in Elche
Beeld: Twitter

8.000 kilo dode walvis gevonden op het strand van El Altet in Elche

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Werknemers van de UTE (reinigingsdienst) Elche hebben donderdag op het strand van El Altet in Elche (Alicante) een acht ton wegende dode walvis weggehaald. De walvis was reeds in vergaande staat van ontbinding en is in de nacht van woensdag op donderdag op het strand aangespoeld. 

Wandelaars troffen donderdagochtend op het El Altet strand in Elche de dode walvis aan en meteen werd de politie gebeld. Deze contacteren weer de schoonmaakdiensten en deze trokken er meteen met groot materieel op uit om de walvis, die in vergaande staat van ontbinding was, weg te halen omdat dit een gevaar voor de publieke gezondheid was.

Het is niet bekend waaraan de acht ton wegende walvis is overleden en hoe lang deze al dood in het water heeft gedreven. Het lichaam van de walvis is overgebracht naar het instituto oceanográfico dat een autopsie gaat uitvoeren om de doodsoorzaak te achterhalen. 

Het gebeurt wel vaker dat lichamen van walvissen, dolfijnen en haaien aanspoelen op de stranden van de Spaanse Middellandse Zeekust en Atlantische Oceaankust aanspoelen. In de meeste gevallen gaat het om dieren die ziek waren en daarna aanspoelden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.