Search
menu
Search

8.000 kilo dode walvis gevonden op het strand van El Altet in Elche

8.000 kilo dode walvis gevonden op het strand van El Altet in Elche
Beeld: Twitter

8.000 kilo dode walvis gevonden op het strand van El Altet in Elche

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Werknemers van de UTE (reinigingsdienst) Elche hebben donderdag op het strand van El Altet in Elche (Alicante) een acht ton wegende dode walvis weggehaald. De walvis was reeds in vergaande staat van ontbinding en is in de nacht van woensdag op donderdag op het strand aangespoeld. 

Wandelaars troffen donderdagochtend op het El Altet strand in Elche de dode walvis aan en meteen werd de politie gebeld. Deze contacteren weer de schoonmaakdiensten en deze trokken er meteen met groot materieel op uit om de walvis, die in vergaande staat van ontbinding was, weg te halen omdat dit een gevaar voor de publieke gezondheid was.

Het is niet bekend waaraan de acht ton wegende walvis is overleden en hoe lang deze al dood in het water heeft gedreven. Het lichaam van de walvis is overgebracht naar het instituto oceanográfico dat een autopsie gaat uitvoeren om de doodsoorzaak te achterhalen. 

Het gebeurt wel vaker dat lichamen van walvissen, dolfijnen en haaien aanspoelen op de stranden van de Spaanse Middellandse Zeekust en Atlantische Oceaankust aanspoelen. In de meeste gevallen gaat het om dieren die ziek waren en daarna aanspoelden.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?