skip to Main Content
Het hoe en wat over het gebruik van Netflix in Spanje

Het hoe en wat over het gebruik van Netflix in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

collage-series-1

MADRID – De Amerikaanse video-on-demand service Netflix is nu eindelijk ook in Spanje beschikbaar. Eenieder die nog geen abonnement heeft kan zich nu in Spanje aanmelden waarbij men de eerste maand gratis kan kijken. Daarna dient men vanaf 9,99 euro per maand te gaan betalen voor een basispakket. Maar wat als je nu Nederlander of Belg bent, al een abonnement hebt in eigen land en toch naar Netflix wilt kijken tijdens je vakantie of lang verblijf in Spanje. Hieronder tekst en uitleg over Netflix España.

Sinds 20 oktober 2015 is het mogelijk om ook de tv-series en films via Netflix in Spanje te bekijken. Dat is voor veel tv-kijkers goed nieuws maar ook weer niet zo goed nieuws. Als je in Nederland of België al een abonnement hebt dan kun je ook in Spanje en alle andere landen waar Netflix aanwezig is naar de series en films kijken maar dan alleen naar het aanbod wat Netflix in het bepaalde land aanbiedt. Daarnaast kun je de series en films alleen bekijken in het Spaans met Spaanse of Engels ondertiteling of in het Engels als deze mogelijkheid er al inzit bij een bepaalde film of serie.

Vooral dat laatste kan voor veel Nederlanders en Belgen een grote handicap zijn aangezien men de Spaanse taal niet zo goed beheerst. Nu leer je uiteraard de Spaanse taal heel goed en snel door alles in het Spaans te bekijken maar dat is niet voor iedereen weggelegd natuurlijk. Ook het aanbod van series en films kan in elk land weer verschillen waardoor het kan voorkomen dat jouw favoriete serie er niet bij zit in Spanje.

DUS: Netflix kijken in Spanje met je Nederlandse of Belgische abonnement is mogelijk maar dan wel met een ander aanbod, in het Spaans (of soms Engels) en zonder Nederlandse ondertiteling maar met nagesynchroniseerde series en films.

Omweg

Uiteraard zijn er omwegen om toch naar het Nederlandse of Belgische Netflix aanbod te kunnen kijken met Nederlandse ondertiteling maar dat is iets ingewikkelder. Dit kan gerealiseerd worden door het gebruik van een VPN service. Door middel van een VPN service denkt Netflix dat je gewoon thuis in Nederland of België op de bank naar het kanaal zit te kijken terwijl je eigenlijk op de camping in Spanje staat of op het strand van de Costa Blanca ligt.

Een VPN service is wat lastiger om in te stellen en heeft verder als nadeel dat het geld kost. Via deze omweg kun je echter ook gebruik maken van het Amerikaanse aanbod (zonder ondertiteling) van Netflix wat veel uitgebreider is dan het Nederlandse en Belgische aanbod. Voor meer informatie over het gebruik en instellen van een VPN service verwijzen we je naar de website van de Consumentenbond.

LET OP: Netflix heeft begin dit jaar de algemene voorwaarden aangepast waarin staat dat het verboden is om gebruik te maken van andere Netflix diensten dan diegene in je eigen land. De reden daarvoor is omdat Netflix doorgaans afspraken moet maken met elk land over de uitzendrechten, iets waar de filmindustrie erg op aandringt. De video-on-demand dienst heeft de algemene voorwaarden moeten aanpassen waardoor abonnees die gebruik maken van VPN diensten kunnen worden geblokkeerd. Het gebruik van een VPN dienst is dus voor eigen risico.

Alternatieven

Als je geen Netflix wilt gebruiken in Spanje zijn er natuurlijk alternatieven te vinden zoals Movistar TV, Orange TV en Vodafone TV. Deze ADSL providers hebben ook hun eigen televisiesysteem waarbij die van Movistar wellicht het grootste aanbod heeft vanwege het feit dat zij Canal+ hebben overgenomen en dus ook alle films, series en sportrechten. Vodafone is vooralsnog de enige die in haar pakket ook de mogelijkheid biedt voor Netflix maar daarnaast ook een uitgebreid aanbod van series en films heeft, net zoals Orange TV.

Ook zijn er alternatieven te vinden zoals Wuaki.tv met een goedkoper maandelijks tarief van 6,99 euro en meer dan 5.000 films en series. Vroeger was er nog het Yomvi aanbod maar deze is inmiddels overgegaan naar Movistar TV waardoor gebruikers van deze dienst gratis naar veel series kunnen kijken of voor een bijbetaling van 5 euro per maand een uitgebreid aanbod hebben.

Popcorn Time

Naast de legale manieren om series en films te kijken bestaat er ook een minder legale manier van kijken naar de nieuwste films en series. Dit kan gedaan worden door gebruik te maken van Popcorn Time welke hier te downloaden is (let op dat je de correcte website neemt als je gaat zoeken in Google). Het gaat hier om een illegaal alternatief waarbij het aanbod veel groter en actueler is dan de legale versies zoals Netflix.

UPDATE 23/10/15: Het lijkt erop dat Popcorntime.io uit de lucht is gehaald. Dit zal zeker iets tijdelijks zijn en ongetwijfeld komen de makers van Popcorn Time weer terug. Ze schijnen zelfs met iets nieuws te komen genaamd Butter. Geduld dus.

Via de Windows of Apple versie van Popcorn Time (of via mobiele telefoons en tablets) kun je kijken naar een ongelooflijk groot aanbod van films en series die allemaal in de originele taal worden uitgezonden. Bij de meeste series (tenzij ze erg nieuw zijn) en films is er te kiezen voor Nederlandse ondertiteling die ook automatisch ingesteld kan worden. Het uitgezonden materiaal kun je daarna op je computer, tablet of telefoon bekijken of streamen naar je televisie. Hiervoor kun je gebruik maken van bijvoorbeeld de Chromecast dongle van Google waarmee je via het wifi netwerk de films van je computer naar de televisie kan zenden. Leer meer over het gebruik van Popcorn Time op deze website.

LET OP: het gaat hier om een illegale vorm van kijken naar films en series en het kan voorkomen dat de service er mee ophoudt of dat niet alles even goed werkt.

Internet snelheid

Alles wat hierboven omschreven staat, Netflix, Movistar TV, Vodafone en Orange TV, Wuaki en ook Popcorn Time gaat via internet. Om dus gebruik te kunnen maken van deze video-on-demand diensten dien je een goede internetverbinding te hebben …. en dat kan soms nog wel eens erg tegenvallen in Spanje. Als je geen goede ADSL verbinding in huis hebt wordt het al moeilijk om naar films en series te kijken. Zoek dus eerst uit of je minimaal 5 of 6MB aan internet hebt om verder te gaan met het kijken van internet tv. Doe hier een speedtest van je ADSL om erachter te komen hoe snel je internet is.

Waar maak jij gebruik van om je favoriete serie en/of film te bekijken? – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken