skip to Main Content
Politie arresteert man in León die zijn eigen ontvoering in scene zette voor losgeld

Politie arresteert man in León die zijn eigen ontvoering in scene zette voor losgeld

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LEÓN – De Spaanse politie heeft een 48-jarige inwoner van de stad León aangehouden voor het in scene zetten van zijn eigen ontvoering om zo zijn familie in Argentinië op te lichten vanwege het losgeld. De man stuurde diverse malen berichten naar de Argentijnse familie waarin vermeld werd dat hij ontvoerd was met daarbij foto’s waarop het leek dat hij in elkaar was geslagen met diverse verwondingen in zijn gezicht.

Het doel was om losgeld los te peuteren van zijn familie in Argentinië. Deze familie was uiteraard bezorgd en betaalde verschillende keren kleine sommen geld om zo de vrijheid van hun familielid te garanderen. Deze duizenden euro’s moesten overgemaakt worden naar verschillende postkantoren in de stad León waar het geld werd opgehaald.

Na diverse betalingen en nog steeds geen vrijlating nam de Argentijnse familie contact op met de politie in hun eigen land die Interpol waarschuwde. Uiteindelijk nam deze weer contact op met de Spaanse politie die er al snel achter kwam dat de ontvoerde man zelf het geld ophaalde bij de bank.

Buiten dat de man op heterdaad werd betrapt door agenten in burger bij het ophalen van het losgeld, konden agenten ook meemaken dat de man een belletje pleegde naar Argentinië om opnieuw losgeld te vragen. Meteen na dat laatste telefoontje werd de creatieve man in de boeien geslagen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken